Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Oulun poliisi tutkii lo­ka­kuus­sa ta­pah­tu­nut­ta murhaa – uhri on yhä ka­teis­sa, poliisi pyytää ylei­söl­tä apua

Poliisin mukaan uhria on kuljetettu 7. lokakuuta yöllä kello kolmen jälkeen tumman värisellä Audi A6-henkilöautolla Tuirasta Oulun koillisosiin maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tehty.

Kaksi epäiltyä vangittiin maanantaina. Yksi mies vangittiin jo aiemmin ja poliisi epäilee, että samaan tekoon liittyy myös neljäs henkilö, joka on vangittuna toiseen rikosasiaan liittyen.
Kaksi epäiltyä vangittiin maanantaina. Yksi mies vangittiin jo aiemmin ja poliisi epäilee, että samaan tekoon liittyy myös neljäs henkilö, joka on vangittuna toiseen rikosasiaan liittyen.
Kuva: Essi Puuri

Oulun poliisi tutkii Oulussa lokakuussa tehtyä epäiltyä henkirikosta murhana, tiedottaa poliisi. Poliisin mukaan teko on tehty lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 7. lokakuuta.

Rikoksen esitutkinnassa on käynyt ilmi, että uhria on kuljetettu yöllä kello kolmen jälkeen Tuirasta Oulun koillisosiin maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tehty. Poliisin mukaan uhria on kuljetettu tumman värisellä Audi A6-henkilöautolla.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos tuli ilmi tutkittaessa ilmoitusta kadonneesta henkilöstä. Ilmoitus kadonneesta tehtiin marraskuun alussa. 

Poliisi epäilee, että uhrin ruumis on kätketty teon jälkeen. Vainajan löytämiseksi on tehty maastoetsintöjä ja etsintöjä jatketaan lähitulevaisuudessa.

Tapauksen tutkinnan edetessä tuli ilmi seikkoja, joiden vuoksi  poliisi tutkii asiaa murhana. Esitutkinnassa tuli ilmi, että teko on ollut etukäteen suunniteltu.

Poliisi kertoo, että Oulun käräjäoikeus on vanginnut tänään maanantaina kaksi oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Yksi mies on vangittu jo aiemmin samaan rikoskokonaisuuteen liittyen. Poliisi epäilee, että tekoon liittyy myös neljäs henkilö. Hänet on aiemmin vangittu toiseen rikosasiaan liittyen. 

Kaikki epäillyt ovat nuorehkoja oululaisia miehiä. Poliisi kertoo, että heillä kaikilla on aikaisempaa rikoshistoriaa. Tapaus ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen. 

Poliisin mukaan rikoksen motiivista on jo käsitys, mutta motiivia tai teon yksityiskohtia ei kerrota tässä vaiheessa julkisuuteen tutkinnan turvaamiseksi. 

Yleisöltä pyydetään apua rikoksen selvittämiseksi. Ihmisiä pyydetään ilmoittamaan mahdolliset havainnot joko puhelimitse vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi

Poliisi kertoo, ettei sillä tässä vaiheessa ole asiasta enempää tiedotettavaa.