Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Oulun po­lii­si: Partion taitava toi­min­ta öisellä tiellä Iissä johti huu­mei­ta sa­la­kul­jet­ta­neen ryhmän pal­jas­tu­mi­seen

Autossa matkanneiden kahden miehen käyttäytyminen ja muu toiminta oli saanut kokeneen poliisipartion epäilykset heräämään.

Poliisin kuvaa Iissä autosta löydetystä amfetamiinilaukusta.
Poliisin kuvaa Iissä autosta löydetystä amfetamiinilaukusta.
Kuva: Poliisi

Liikennevalvontaa suorittaneen Oulun poliisin partion taitava toiminta öisellä tiellä Iissä viime lokakuussa on johtanut huumeita salakuljettaneen ryhmän paljastumiseen, kertoo Oulun poliisi.

Vyyhden purkautuminen sai alkunsa poliisipartion pysäytettyä pohjoisen suunnasta ajaneen katsastamattoman ajoneuvon Iissä yöaikaan viime lokakuussa.

Autossa matkanneiden kahden eteläsuomalaisen miehen käyttäytyminen ja muu toiminta oli saanut kokeneen partion epäilykset heräämään, poliisi kertoo.

Ajoneuvoon tehdyssä etsinnässä löytyikin jalkatilasta musta laukku. Sen sisältä paljastui peräti noin viisi kiloa amfetamiiniksi epäiltyä ainetta.

Molemmat miehet otettiin kiinni. Samalla aineet takavarikoitiin. Niitä epäillään amfetamiinilaaduksi, joka on luokiteltu erittäin vaaralliseksi.

Aineen arvoksi katukaupassa arvioidaan noin 180 000 euroa.

Poliisin mukaan esitutkinnassa alkoi selvitä, että salakuljetukseen liittyi muitakin suomalaisia henkilöitä, jotka ovat nyt epäiltyinä rikoksista.

Lisäksi yhden Pohjois-Ruotsissa asuvan henkilön epäillään osallistuneen huumeiden kuljettamiseen ja maahantuonnin järjestelyyn.

Poliisi uskoo, että huumausaine-erä oli tuotu yöllä Ruotsista Haaparannan kautta Suomeen ja se oli tarkoitus kuljettaa edelleen kohti etelää.

Tutkinnan aikana takavarikoitiin myös lisää amfetamiinia Pohjois-Ruotsissa tehdyssä kotietsinnässä, jossa ainetta löytyi noin 700 grammaa.

Jutussa perustettiin varsin pian yhteinen kansainvälinen tutkintaryhmä Oulun poliisin, Hämeen poliisin ja Luulajan poliisin kanssa.

Tutkinnan aikana on ollut useita henkilöitä vapautensa menettäneenä. Kolme ihmistä on edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta, Oulun poliisi tiedottaa.

Suomen puolella tapahtuneet rikokset ovat siirtymässä seuraavaksi syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastoon.

26.2. kello 12.02: Uutisen alkua korjattu: Poliisi kertoi ensin virheellisesti, että kyse olisi ollut liikenneyksikön partiosta. Kyse oli liikennevalvontaa suorittaneesta partiosta.