Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

Oulun pa­ni­mo­pe­rin­ne saa jatkoa - katso kuvia panimon aloit­ta­mi­ses­ta

Yksitoista vuotta Oulu on sinnitellyt ollut ilman omaa panimoa, mutta nyt perinne saa jatkoa: Sonnisaaren panimo aloittaa oluen valmistuksen lähipäivinä.

Timo Tyynismaa alkoi jo kolme vuotta sitten suunnitella panimon perustamista Ouluun. Yritys perustettiin viime kesänä, ja toimiluvat saatiin kuntoon tammikuussa.
Timo Tyynismaa alkoi jo kolme vuotta sitten suunnitella panimon perustamista Ouluun. Yritys perustettiin viime kesänä, ja toimiluvat saatiin kuntoon tammikuussa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Yksitoista vuotta Oulu on sinnitellyt ollut ilman omaa panimoa, mutta nyt perinne saa jatkoa: Sonnisaaren panimo aloittaa oluen valmistuksen lähipäivinä. Pienpanimon tuotantotila sijaitsee Oulunlahden yrityskylässä.

Panimon yleisjohtajaksi itseään kutsuva Timo Tyynismaa kertoo, että kalustoa asennetaan vielä tällä viikolla. Hän arvioi, että ensimmäinen oluterä voisi valmistua vapuksi.

– Suurin osa tuotteistamme on pintahiivaoluita, koska niistä löytyy paljon makupaletteja.

Lähioluesta ei varsinaisesti voida puhua, sillä Sonnisaaren käyttämä mallas tulee Lahdesta ja humalat eri puolilta maailmaa. Tyynismaa harmittelee, että mallasohraa ei viljellä näin pohjoisessa.

Kaupoissa Sonnisaaren olutta ei vielä nähdä, sillä sen vahvuus ylittää 4,7 prosenttia.

Sonnisaaressa on yritysosakkaana Säkenöivä Voima Oy, joka alkaa myydä panimon tuotteita Oluthuone Leskisessä ja Jumprussa.

Juttua muokattu 19.3. kello 10.50. Kuvatekstissä oikaistu Timo Tyynismaan nimi.