Oulun Päivät käyn­nis­tyy per­jan­tai­na – avaus­vii­kon­lop­pu­na voi tu­tus­tua ve­si­tor­nin mai­se­miin ja ajella lät­tä­hat­tu­ju­nal­la

Kolmeviikkoisen kaupunkifestivaalin avausviikonloppuna on luvassa muun muassa Puolivälinkankaan vesitornin avoimet ovet ja vuoden positiivisimman oululaisen palkitseminen.

50-vuotisjuhliaan viettävä Puolivälinkankaan vesitorni on avoinna yleisölle Oulun Päivien avausviikonloppuna.
50-vuotisjuhliaan viettävä Puolivälinkankaan vesitorni on avoinna yleisölle Oulun Päivien avausviikonloppuna.
Kuva: Matti Räty

Kaupunkifestivaali Oulun Päivät käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kolmeviikkoisen festivaalin avausviikonloppuna nähdään muun muassa oululaislähtöisten tekijöiden elokuvia ja palkitaan vuoden positiivisin oululainen.

Avausviikonloppuna ohjelmassa on nelisenkymmentä tapahtumaa. Perjantai-iltapäivällä Rotuaarilla järjestettävässä Lonely Planet Oulu -tapahtumassa muun muassa tehdään lauluja kuntalaisten antamien vihjeiden pohjalta ja järjestetään katuhaitaritanssit.

Perjantaina elokuvateatteri Starissa järjestetään useamman tunnin kestävä Leffakimara, jossa esitetään kolmen oululaislähtöisten elokuvantekijän elokuvaa: Miehiä ja poikia, Hevireissu ja Kaiken se kestää. Paikalla tapahtumassa on myös elokuvien tekijöitä.

Lauantaina Rotuaarin lavalla palkitaan vuoden positiivisin oululainen. Lauantaina ja sunnuntaina Oulun kaupunginteatterin takana Oululaisten jokisuisto -tapahtumassa voi tutustua erilaisiin tapoihin liikkua Oulun suistoalueella.

Avausviikonlopun ohjelmassa ovat myös ajelut lättähattujunalla, 50-vuotisjuhliaan viettävän Puolivälinkankaan vesitornin avoimet ovet sekä Never Grow Old -festivaali. Oulun Päiviä vietetään 14. kesäkuuta lähtien ja 7. heinäkuuta saakka.