Tilaajille

Oulun kou­luis­sa syntyy joka päivä lähes 1 500 kiloa ruo­ka­hä­vik­kiä, kau­pun­gil­le hä­vik­ki­ruo­ka maksaa yli mil­joo­na euroa vuo­des­sa – "Ihan hirveä määrä"

Kaupunki pyrkii vähentämään ruokahävikin määrää muun muassa seuraamalla sitä entistä tarkemmin.

Ateriapalveluvastaava Kristiina Kuronen pakkaa Pohjankartanon koulun ruokailusta yli jääneen possukastikkeen Kenttätien palvelukeskukseen kuljetettavaksi. Koulun hävikkiruoka on päätynyt päihdeongelmaisille ja asunnottomille tarjottavaksi ilmaiseksi lounaaksi reilun vuoden verran. Ennen kuin lahjoitusruoka lähtee koulun keittiöltä eteenpäin, mittaamalla tarkistetaan, että sen lämpötila on oikea.
Ateriapalveluvastaava Kristiina Kuronen pakkaa Pohjankartanon koulun ruokailusta yli jääneen possukastikkeen Kenttätien palvelukeskukseen kuljetettavaksi. Koulun hävikkiruoka on päätynyt päihdeongelmaisille ja asunnottomille tarjottavaksi ilmaiseksi lounaaksi reilun vuoden verran.
Ateriapalveluvastaava Kristiina Kuronen pakkaa Pohjankartanon koulun ruokailusta yli jääneen possukastikkeen Kenttätien palvelukeskukseen kuljetettavaksi. Koulun hävikkiruoka on päätynyt päihdeongelmaisille ja asunnottomille tarjottavaksi ilmaiseksi lounaaksi reilun vuoden verran.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kaupunki pyrkii vähentämään ruokahävikin määrää muun muassa seuraamalla sitä entistä tarkemmin.

Yhden jälkeen iltapäivällä Pohjankartanon koulun keittiössä on tiedossa possukastikkeen päivän menekki: 100 kilosta on syöty 79.

Jäljelle jääneiden 21 kilon kanssa ei turhaan aikailla. Ateriapalveluvastaava Kristiina Kuronen pakkaa ruoat matkaan, ja pian ovella jo ollaankin niitä noutamassa. Possukastiketta syödään tänään myös Kenttätien palvelukeskuksessa, joka tarjoaa tilapäismajoitusta päihdeongelmaisille ja asunnottomille.