Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa juodaan jat­kos­sa luo­mu­mai­toa, joka ke­rä­tään 120 ki­lo­met­rin sä­teel­lä Oulusta

Oulun kaupungin mukaan rasvatonta luomumaitoa tarjotaan kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa joulukuusta alkaen.

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun koulut ja päiväkodit siirtyvät käyttämään luomumaitoa ensi kuun alusta lähtien. Oulun kaupungin mukaan rasvatonta luomumaitoa tarjotaan kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa joulukuusta alkaen. 

Kaupungin mukaan kyseinen maito on lähiruokaa, sillä raaka-aine kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta ja maito valmistetaan Maikkulassa. Luomumaitoon siirryttiin, sillä siihen tarjoutui mahdollisuus maidontuottajan vaihduttua heinäkuussa.

Oulun Tilapalveluiden keittiöt ovat nyt kouluissa ja päiväkodeissa Portaat luomuun -ohjelman toisella portaalla, jonne pääsyn kriteerinä on käyttää vähintään kahta merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteena ja muita mahdollisuuksien mukaan.

Oulun Tilapalveluiden mukaan palveluiden käyttämistä elintarvikkeista noin 70 prosenttia on kotimaista. Liha ja perunat ovat aina kotimaista ja maitotuotteista kotimaisia on suurin osa, 95 prosenttia.