Oulun ko­koo­muk­sen val­tuus­to­ryh­män johtoon Janne Heik­ki­nen - väis­ty­vä Minna Åman-Toi­vio kes­kit­tyy yri­tyk­sen­sä kas­vat­ta­mi­seen

Oulun kokoomuksen valtuustoryhmä järjestäytyi maanantaina ja teki henkilövaihdoksia. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Janne Heikkinen ja varapuheenjohtajaksi Jarmo Husso.

Oulun valtuuston kokoomusryhmän johtoon on valittu 27-vuotias Janne Heikkinen.
Oulun valtuuston kokoomusryhmän johtoon on valittu 27-vuotias Janne Heikkinen.
Kuva: Matti Räty

Oulun kokoomuksen valtuustoryhmä järjestäytyi maanantaina ja teki henkilövaihdoksia.

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Janne Heikkinen ja varapuheenjohtajaksi Jarmo Husso.

Tämä tarkoittaa, että kokoomusryhmää luotsannut yrittäjä Minna Åman-Toivio luopuu puheenjohtajan nuijasta.

Hän perustelee luopumista sillä, että uudet ihmiset saavat vetovastuusta ja Åman-Toiviolle itselleen jää enemmän aikaa yrityksensä MedKit Finland Oy:n kasvun vauhdittamiseen.

Hän jatkaa edelleen kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsenenä.

– Oulun kokoisessa kaupungissa toiseksi suurimman valtuustoryhmän puheenjohtajuus on aikaa vievä mutta arvostettu luottamustoimi, johon sisältyy oman ryhmän johtaminen sekä tiiviit neuvottelut muiden ryhmänjohtajien kanssa asiakohtaisesti. Olen saanut olla tehtävässä useamman kerran vuosien saatossa, Åman-Toivio sanoo tiedotteessa.

Uusi puheenjohtaja Janne Heikkinen, 27, sanoo kokoomuksen jatkavan työtä  taloudellisesti vastuullisemman ja elinvoimaisemman Oulun puolesta.

– Talouden hoitaminen ei ole itseisarvo, ja kovalla taloudenpidolla vahvistetaan myös pehmeät palvelut kaupunkilaisille. Kokoomuksen valtuustoryhmä ottaa vahvasti huomioon liikunnan, ympäristön ja kulttuuriasiat. Tavoitteena nuorten kaupunki, joka on liikkuvampi ja kaupunkimaisempi, Heikkinen linjaa.