Oulun kes­kus­tan uusi viih­de­kes­kus hou­kut­te­li en­sim­mäi­se­nä vii­kon­lop­pu­naan paljon kä­vi­jöi­tä – keila- ja bil­jar­di­hal­lin teemana avaruus

Torstaina 27. helmikuuta avattu Space bowling & billiards on ravintolapäällikkö Juho Laitisen mukaan saanut erittäin positiivisen vastaanoton.

Space bowling & billiards avattiin viime viikon torstaina.
Space bowling & billiards avattiin viime viikon torstaina.
Kuva: Pekka Peura

Peliluolan ovella astronauttipukuinen patsas tervehtii tulijoita. Tuhatneliöinen harrastepaikka on kauttaaltaan sisustettu avaruusteeman mukaisesti. Pienet vihreät miehet ja värikkäät planeetat reunustavat keilaratoja.

Katosta roikkuu jopa Linnanmäen huvipuistosta tuotu vanha huvipuistolaitteen avaruusalus. Sisustuksesta vastasi televisiossakin esiintynyt Tomppa Kekäläinen.

Torstaina 27. helmikuuta avattu Space bowling & billiards on ravintolapäällikkö Juho Laitisen mukaan saanut erittäin positiivisen vastaanoton. Erityisesti paikan sijainti keskustassa on kerännyt kiitosta. Lauantai-iltana kävijöitä oli Laitisen mukaan laidasta laitaan. 

– Paljon uteliaita on käynyt katsomassa tiloja. Sunnuntaina ensimmäiset ihmiset olivat jo ovella jonottamassa, kun avasimme paikan, Laitinen kertoo.

Oulun keskustan Pekurin taloon rakennettu keila- ja biljardihalli täyttää pitkään tyhjänä olleita vanhoja Stockmannin tiloja. Aiemmin Space bowling & billiards on toiminut Tampereella ja Porissa. Ouluun sopivia tiloja etsittiin jopa viiden vuoden ajan, mutta vuokrasopimuksen kirjoittamisen jälkeen paikka oli nopeasti pystyssä.

– Tämä oli varsin vauhdikas projekti. Tilat rakennettiin kahdessa kuukaudessa, josta puolet meni pelkästään keilaratojen rakentamiseen, Laitinen kertoo.

Keilahallille tilojen etsiminen ei ollut yksinkertaista puuhaa, sillä monista ehdokkaista monet jouduttiin hylkäämään tilan korkeuden puutteen tai hankalien pylväsrakenteiden vuoksi. Keilaradat vaativat alleen tilaa pallonpalautusjärjestelmiä varten, eikä pareittain rakennettavien ratojen tielle saa sattua pylväitä. Tämän lisäksi tilojen sijainti oli yrittäjille tärkeää.

Keilaratojen lisäksi kymmenen biljardipöytää, sekä kaksi viiden metrin pituista curlingpöytää löytyvät tilan toiselta puolikkaalta. Laitisen mukaan paikassa virtaa ihmisiä parhaimmillaan jopa 60-80 henkilöä tuntia kohti.

Kilpailuasetelmasta keila- ja biljardihallien suhteen on vaikea sanoa tässä vaiheessa mitään. Laitinen arvelee, että lajien kokeilijoita tulee lisää ja sitä myötä harrastajamäärätkin voivat nousta. Tämä sataisi lopulta kaikkien harrastepaikkojen pussiin.

– Uskon, että meidän avulla kynnys lähteä harrastamaan laskee ja näiden lajien näkyvyys paranee samalla, Laitinen kertoo.

Sunnuntai-iltana keskustassa keilaamassa olivat Sanna Korhola ja Kreetta Keränen. Ystävät kertovat käyvänsä keilaamassa silloin tällöin ja Oulun muutkin keilauspaikat ovat tulleet tutuiksi. Keränen kertoo aiemmin lasten kanssa keilanneen useamminkin.

– Uteliaisuuttaan piti lähteä tätä paikkaa katsomaan. Mukavaltahan tämä vaikuttaa, Korhola kertoo.

Paikan sijainti saa kiitosta Keräseltä, joka huomauttaa kuinka helppoa paikalle on päästä linja-autollakin. Keskustan palveluiden läheisyys auttaa yhdistämään erilaisia ajanviettotapoja.

– Kyllä tämän keilaamisen voisi yhdistää vaikka shoppailureissuun, Keränen sanoo.