Mainos

Oulun kes­kus­taan avataan elo­kuus­sa uusi ra­vin­to­la – Ra­vin­to­la Pekurin tuore fo­cac­cia on ehkä kau­pun­gin parasta

Uniresta avaa elokuussa uuden ravintolan Oulun keskustaan. Ravintola Pekuri on vuokrattavissa myös juhlatilaksi.

Ravintola Pekurin ravintolapäällikkö Senni Heikkinen on innoissaan uudesta ravintolasta. ”Haluamme, että jokaiselle löytyy vaihtoehto, jonka voi poimia lautaselle oman ruokavalionsa mukaan”, Heikkinen sanoo.
Ravintola Pekurin ravintolapäällikkö Senni Heikkinen on innoissaan uudesta ravintolasta. ”Haluamme, että jokaiselle löytyy vaihtoehto, jonka voi poimia lautaselle oman ruokavalionsa mukaan”, Heikkinen sanoo.

Uniresta avaa uuden ravintolan Oulun keskustaan. Kauppakortteli Pekurin neljännessä kerroksessa sijaitsevan Ravintola Pekurin virallisia avajaisia vietetään 4. elokuuta.

Ravintola Pekuri piti aukaista alkuperäisen suunnitelman mukaan jo huhtikuussa, mutta korona sotki suunnitelmia. Nyt kaikki alkaa olla valmista ja uudessa ravintolassa odotetaan jo innokkaina ensimmäisiä asiakkaita.

”Ravintola Pekurilla on täydellinen sijainti keskellä kaupunkia. Uusi ravintolamme elävöittää koko kauppakortteli Pekurin taloa. Ihanaa, kun pääsemme viimein avaamaan ravintolan”, Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen sanoo.

Ravintola Pekurissa on valoisa, rento ja raikas tunnelma. Ravintolan sisustuksessa näkyvät hempeät pastellisävyt. Sisätilojen lisäksi ravintolassa on suuri kattoterassi, josta näkee Oulun keskustan kattojen ylle.

”Tämä on eräänlainen kaupunkilaisten kohtaamispaikka”, Silvennoinen sanoo.

Ravintolan Pekurin sisustus on tunnelmaltaan raikas ja rento. Pastellinsävyinen värimaailma on saanut inspiraatiota ikkunasta avautuvasta näkymästä.
Ravintolan Pekurin sisustus on tunnelmaltaan raikas ja rento. Pastellinsävyinen värimaailma on saanut inspiraatiota ikkunasta avautuvasta näkymästä.

Herkullista ja monipuolista lounasta joka arkipäivä

Ravintola on jatkossa auki maanantaista lauantaihin. Elokuussa ravintola on aluksi avoinna arkisin kello 9–15, mutta aukioloajat laajenevat syksyn tullen. Lounas tarjoillaan arkisin kello 10.30 alkaen.

Lounasvalikoima on runsas ja monipuolinen. Valittavissa on keittolounas, salaattilounas ja perinteinen lounasbuffet. Valmiina annoksina löytyy myös risottoa ja pastaa sekä kevyempää syötävää pienempään nälkään.

Ravintola Pekurin lounasbuffetin teemana ovat perinteisten lounasruokien lisäksi välimerelliset maut. Resepteissä on käytetty esimerkiksi paljon tuoreita yrttejä ja tomaattipohjaisia kastikkeita.

Ravintolan erikoisuus on itse tehty välimerellinen leipä, focaccia.

”Meidän focaccia on kaupungin parasta, siihen me halutaan satsata. Siinä ei ole säästelty laadukkaassa oliiviöljyssä, ja ripaus sormisuolaa kruunaa hyväksi havaitun, salaisen reseptin”, Silvennoinen sanoo hymyillen.

Lounasruoka valmistuu alusta alkaen Ravintola Pekurin omassa keittiössä. Raaka-aineina käytetään mahdollisimman paljon vastuullisesti tuotettuja, paikallisia ja sesongin mukaisia tuotteita.

Buffetista löytyy joka päivä myös vegaaninen vaihtoehto. Erityisruokavaliot on huomioitu ravintolassa hyvin.

”Haluamme, että jokaiselle löytyy vaihtoehto, jonka voi poimia lautaselle oman ruokavalionsa mukaan”, ravintolapäällikkö Senni Heikkinen sanoo.

Ravintola Pekurin erikoisuus on välimerellinen leipä, tuore focaccia. Sen salaisessa reseptissä ei ole säästelty oliiviöljyssä.
Ravintola Pekurin erikoisuus on välimerellinen leipä, tuore focaccia. Sen salaisessa reseptissä ei ole säästelty oliiviöljyssä.

Ravintolassa riittää tilaa kaikille

Ravintola Pekuri sijaitsee entisessä ”Stockan yläkerrassa”. Tilassa on ollut aikaisemminkin kahviloita, mutta nyt tila on ollut tyhjillään jo pitkään.

Isoon ravintolatilaan mahtuu seurustelemaan, mutta toisaalta kahvilassa on myös rauhallista työskennellä.

”Tämä on perinteisesti ollut jo Stockmannin aikaan paikka, jossa käy ihmisiä monenlaisissa elämäntilanteissa. Sellaisena me halutaan tämä pitääkin”, Silvennoinen sanoo.

Uuden ravintolan työntekijät toivovat asiakkailtaan ruokavinkkejä, palautetta ja toiveita ravintolan ja ruokalistan kehittämiseksi. Tällä hetkellä suunnitteilla on esimerkiksi erilaisia juhlapäivien teemabrunsseja.

”Otamme mielellämme ehdotuksia vastaan. Me emme epäröi kokeilla erikoisempiakaan toiveita”, palvelupäällikkö Riikka Meskanen rohkaisee.

Ravintola Pekurissa on perinteisen ja välimerellisen lounasbuffetin lisäksi myös salaattibuffet. Kuvassa leipäjuustosalaatti, jossa raaka-aineina on käytetty paikallista leipäjuustoa ja tuoreita mansikoita.
Ravintola Pekurissa on perinteisen ja välimerellisen lounasbuffetin lisäksi myös salaattibuffet. Kuvassa leipäjuustosalaatti, jossa raaka-aineina on käytetty paikallista leipäjuustoa ja tuoreita mansikoita.

Juuri nyt Meskanen on kokeilemassa alkujaan Taiwanissa kehiteltyä ja sittemmin ympäri maailman suosituksi tullutta Boba-kuplateetä.

”Sitä joskus jossain puskaradion palstalla kyseltiin, että saako Oulusta kuplateetä. Minä olin heti, että mikä tämä on. Sitä pitää nyt testata”, Meskanen kertoo.

Kuplateen lisäksi Ravintola Pekurista saa erilaisia erikoiskahveja ja esimerkiksi pienpanimoiden oluita.

Ravintolassa on myös oma kondiittori, joka valmistaa makeita ja suolaisia leivonnaisia. Konditoriatuotteita voi tilata myös kotona järjestettäviin juhliin.

Ravintola Pekuri sopii myös juhlapaikaksi

Elokuun supistettujen aukiolojen jälkeen ravintola suljetaan arkisin kello 18. Illalla kahvila toimii tilausravintolana. Ravintolassa on mahdollisuus järjestää jopa 250 henkilön cocktail-tilaisuuksia. Ravintolaan valmistuu myös 40 henkilön kabinetti, jota voi vuokrata erilaisiin pienempiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin.

Ravintolan voi vuokrata yksityiskäyttöön esimerkiksi syntymäpäiväjuhliin, cocktail-tilaisuuksiin, häihin, vuosijuhliin tai pikkujouluihin. Ravintolassa on A-oikeudet.

Kyselyitä tilan vuokraamisesta on tullut jo ennen kuin ravintola on avautunut, mutta syksylle on vielä runsaasti tilaa.

Juhlaruoat valmistetaan paikallisista ja tuoreista raaka-aineista. Valmiiksi suunniteltujen menujen lisäksi juhliin on mahdollista ottaa myös yksilöllisesti räätälöity juhlatarjoilu.

”Jos asiakkaalla on esimerkiksi juhlissa jokin teema, kakku voidaan tehdä teeman mukaisesti omassa konditoriassa”, ravintolapäällikkö Heikkinen kertoo.

”Ei muuta kuin haastamaan meitä, me toteutetaan monen näköistä.”

Lähiruoan vaaliminen on Ravintola Pekurille tärkeää. Mahdollisimman suuri osa ruokien raaka-aineista hankitaan lähiyrittäjiltä. Kuvassa on perinteisiä graavilohirieskoja.
Lähiruoan vaaliminen on Ravintola Pekurille tärkeää. Mahdollisimman suuri osa ruokien raaka-aineista hankitaan lähiyrittäjiltä. Kuvassa on perinteisiä graavilohirieskoja.

Ravintola Pekurissa on yhdistetty uutta ja vanhaa

Unirestalla on ollut aikaisemmin Oulun keskustassa myös kaksi muuta ravintolaa: Ravintola Vanilla Torikadulla ja H2O Health to Organic Uudellakadulla.

”Meillä on pitkä kokemus asiakkaiden toiveista ja mieltymyksistä: mitkä tuotteet ovat halutuimmat lounastuotteet ja mistä asiakkaat tykkäävät. Olemme pyrkineet tuomaan aikaisemmista toimipaikoista ne kaikkein parhaimmat ja suosituimmat jutut tänne ja lisäksi myös paljon uutta rinnalle”, Silvennoinen kertoo.

Suosituimpien tuotteiden lisäksi vanhoista toimipaikoista on kierrätetty myös kalusteita. Sisustussuunnittelija Riikka Kyllönen on yhdistellyt Ravintola Pekurin sisustuksessa taidokkaasti vanhaa ja uutta.

”Neljää pöytää ja 20 tuolia lukuun ottamatta kaikki on kierrätettyä meidän omista toisista toimipaikoistamme. Taitavan suunnittelijan avulla saimme vanhoille kalusteille uuden elämän”, Silvennoinen sanoo.

Ravintolapäällikkö Senni Heikkinen kertoo nauraen, että myös henkilökunta on kierrätettyä. Ravintola Pekurin keittiössä häärää siis jo muista toimipisteistä tuttuja tekijöitä.

”On ihanaa, että omasta porukasta löytyy niin hyviä osaajia. Meillä on alan ammattilaisia tekemässä töitä rennolla otteella”, Kaija-Liisa Silvennoinen sanoo.

Tutustu Ravintola Pekurin sivuihin osoitteessa https://ravintolapekuri.fi.

Tutustu Ravintola Pekurin Facebookiin ja Instagramiin.

Katso myös Kauppakortteli Pekurin Facebook ja Instagram.