Sotaharjoitus: Naton har­joi­tus tuo Tun­tu­ri-Lap­piin ennen nä­ke­mät­tö­mät ruuhkat

Tornihotelli: Terwa Towerin ase­ma­kaa­va­muu­tok­sen hy­väk­sy­mi­nen etenee Oulun kau­pun­gin­val­tuus­toon

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Oulun kes­kus­ta on yk­sin­elä­vien aluetta – kau­pun­gin ydin tar­vit­see myös lapsia asuk­kaik­seen

Yksinelävien osuus kaikista asukkaista on Oulun keskustassa selvästi suurempi kuin Helsingissä.Kehittyvä ja elinvoimainen kaupunkikeskusta tarvitsee asukkaikseen eri-ikäisiä ihmisiä. Asuntoja tarvitaan myös lapsiperheille

Oulun keskusta on yksinasuvien valtakuntaa. Yksinasuvien osuus keskustan asukkaista on selvästi suurempi kuin vastaava osuus Helsingin keskustassa.

Oulussa 65 prosenttia keskustassa asuvista asuu yksin. Helsingissä tuo prosenttiosuus on 51,8  (Kaleva 2.1.).Yksinasuvien osuus kaupunkikeskustojen asukkaista on muissakin pohjoisen kaupungeissa suuri. Rovaniemellä yksinasuvia keskusta-asukkaita on 63,3 prosenttia kaikista, Kajaanissa jopa 69,4 prosenttia.

Yksin asunnossaan elävien osuus asukkaista vaihtelee suuresti myös kaupunkien sisällä. Oulun Kontinkankaan kaupunginosalla on Suomen ennätys yksinasuvien osuudessa, sillä siellä yksinasuvia on jo liki 80 prosenttia koko asukasmäärästä.

Oulun keskustan murheet ovat samanlaisia kuin monen muunkin kaupungin. Kivijalkakauppojen määrä vähenee, kun ihmiset löytävät palvelut muualta.
Oulun keskustan murheet ovat samanlaisia kuin monen muunkin kaupungin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.