Oulun kau­pun­ki va­roit­taa ruuh­kis­ta: "Va­rau­du aamu- ja il­ta­päi­vä­ruuh­kiin Lin­nan­maal­la jouk­ko­lii­ken­ne­kais­to­jen ra­ken­ta­mi­sen aikana"

Oulun Alakyläntien joukkoliikennekaistojen rakentaminen aiheuttaa ruuhkia aamun ja iltapäivän työssäkäyntiaikaan Yliopistokadun ja Alakyläntien risteyksissä.

Yliopiston kampus laajenee vuonna 2020 merkittävästi, kun Oulun ammattikorkeakoulu siirtää toimintonsa Linnanmaalle.
Yliopiston kampus laajenee vuonna 2020 merkittävästi, kun Oulun ammattikorkeakoulu siirtää toimintonsa Linnanmaalle.
Kuva: Jussi Korhonen

Oulun Alakyläntien joukkoliikennekaistojen rakentaminen aiheuttaa ruuhkia aamun ja iltapäivän työssäkäyntiaikaan Yliopistokadun ja Alakyläntien risteyksissä. Asiasta tiedottaa Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut.

Liikenteen sujuvuuden kannalta on suositeltavaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä tai pyrkiä liikkumaan pahimpien ruuhka-aikojen ulkopuolella. Liikenteellinen haitta jatkuu kevääseen 2020 saakka. 

Yliopiston kampus laajenee vuonna 2020 merkittävästi, kun Oulun ammattikorkeakoulu siirtää toimintonsa Linnanmaalle. Liikenteen osalta tämä tarkoittaa muun muassa Oulun joukkoliikenteen vuoromäärän kaksinkertaistamista keskustan ja Linnanmaan välillä.

Kaksikaistaisen Alakyläntien välityskyky on riittämätön lisääntyvälle joukkoliikenteelle. Katua parannetaan rakentamalla joukkoliikennekaistat. Kadun varrelta uusitaan lisäksi katuvalaistusta ja liikennevalot.

Katutyöt valmistuvat elokuussa 2020.