Koti: Monille ou­lu­lai­sil­le tutun Markus H. Kor­ho­sen kult­tuu­ri­ko­ti rönsyää tu­han­sia esi­nei­tä

Mielipide: Näy­te­tään, että Oulussa osataan sekä pyö­räil­lä että säh­kö­pot­ku­lau­tail­la fik­sus­ti

Oulun kau­pun­ki tarjoaa hie­koi­tus­hiek­kaa kau­pun­ki­lai­sil­le – ta­voit­tee­na estää liu­kas­tu­mi­sia ja niistä ai­heu­tu­via louk­kaan­tu­mi­sia

Hiekkaa on mahdollista hakea kotitalouksien käyttöön tästä päivästä lähtien.

Myös Toppilan K-Supermarketin parkkipaikalta voi noutaa tavallista hiekoitussoraa ilmaiseksi.
Myös Toppilan K-Supermarketin parkkipaikalta voi noutaa tavallista hiekoitussoraa ilmaiseksi.
Kuva: Pekka Peura

Oulun kaupunki tarjoaa hiekoitushiekkaa kaupunkilaisille. Hiekkaa on mahdollista hakea kotitalouksien käyttöön tästä päivästä lähtien. Hiekanjakopiste sijaitsee kaupunginvarikon pysäköintialueella osoitteessa Lipporannantie 2.

Hiekanjakopisteellä on itsepalvelu. Hiekkaa voi käydä hakemassa pieniä eriä ilmaiseksi esimerkiksi lapiolla ämpäriin. Suurten erien hakeminen ammattikäyttöön on kielletty. Hiekan jaolla pyritään estämään liukastumisia ja niistä aiheutuvia loukkaantumisia.

– Keliolosuhteet ovat olleet tänä talvena useina päivinä haastavat. Hiekan saatavuudessa voi myös välillä olla alueellisia ongelmia. Siksi haluamme tarjota kaupunkilaisille kokeiluna tämän mahdollisuuden, Oulun Infran johtaja Pasi Heikkilä kertoo.

Hiekoituspiste on auki toistaiseksi.

– Seuraamme kokeilun toimivuutta ja pohdimme jatkoa sen mukaan, Heikkilä sanoo.

Oulun alueen kunnista Kempele ja Liminka ovat jakaneet hiekoitushiekkaa kuluvana talvena. Myös Toppilan K-Supermarketin pihalta on saanut hakea tavallista hiekoitusmursketta ilmaiseksi.