Pääkirjoitus: Tak­ti­nen ää­nes­tä­mi­nen voi purra – mutta myös viedä oman ainoan äänen haas­kioon

Eduskuntavaalit: Suomea voi kohta johtaa puolue, joka haluaa maan eroon Eu­roo­pan unio­nis­ta

Luitko jo tämän: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen hen­ki­lös­tö on ollut tyy­ty­mä­tön uu­dis­tuk­seen ja sen tie­don­kul­kuun

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Oulun kau­pun­ki rii­taut­taa Sii­ka­lat­van ja Me­hi­läi­sen ter­veys­ase­ma­suun­ni­tel­mat

Oulun kaupunki riitauttaa Siikalatvan kunnan Oulussa järjestämät terveyspalvelut.

Siikalatvan kunta on kertonut perustavansa terveysaseman Oulun Mehiläisen tiloihin.
Siikalatvan kunta on kertonut perustavansa terveysaseman Oulun Mehiläisen tiloihin.
Kuva: Janne-Pekka Manninen

Oulun kaupunki riitauttaa Siikalatvan kunnan Oulussa järjestämät terveyspalvelut.

Siikalatvan kunta on perustellut terveysaseman avaamista työssäkäyvien siikalatvalaisten mahdollisuudella käyttää terveyspalveluita Oulussa. Terveysasema toimisi myös päivystysvastaanottona.

– Todellisuudessa siikalatvalaisten palvelujen käyttö tulee olemaan erittäin vähäistä, Oulun kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Mehiläinen tavoittelee uuden terveysaseman asiakkaiksi myös oululaisia ja ympäristökuntien asukkaita. Koska kyseessä on julkisen palvelun asema, Mehiläinen voi laskuttaa käynneistä asiakkaiden kotikuntia.

Tiedotteen mukaan Siikalatvan kunta ja Mehiläinen eivät ole olleet suunnitelmistaan millään tavalla yhteydessä Oulun kaupunkiin.

Oulun kaupunki kertoo selvittäneensä julkisuudesta tulleiden tietojen perusteella sekä sosiaali- ja terveysministeriön että valtionvarainministeriön näkemyksiä kyseisestä menettelystä. Samanlaista liikehdintää on myös muissa suurissa kaupungeissa.

Ministeriöistä saatujen tietojen perusteella Oulun kaupunki kertoo riitauttavansa Siikalatvan kunnan menettelytavan julkisen terveysaseman perustamiseksi Ouluun.

– Kaupunki ei tule hyväksymään ja maksamaan kustannuksia, jotka aiheutuvat oululaisten palveluista Mehiläisen yksikössä, tiedotteessa sanotaan.

Oulun kaupunki lähestyy henkilökohtaisesti niitä Oulun asukkaista, jotka ovat mahdollisesti jo ilmoittaneet terveysaseman valinnan vaihdosta Siikalatvan terveyskeskukseen ja ilmoittaneet siitä myös Oulun kaupungille.