Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Oulun kau­pun­ki osal­lis­tuu Oulu Pride -vii­kol­le – muun muassa nuo­ri­so­pal­ve­lut ja kult­tuu­ri­ta­lo Valve jär­jes­tä­mäs­sä oh­jel­maa

Oulun kaupunki osallistuu yhteistyökumppanina Oulu Pride -viikolle 5.-11. elokuuta.

Kuva vuoden 2018 Oulu Pride -kulkueesta.
Kuva vuoden 2018 Oulu Pride -kulkueesta.
Kuva: Joel Karppanen

Oulun kaupunki osallistuu yhteistyökumppanina Oulu Pride -viikolle 5.-11. elokuuta. 

– Oulussa jokainen voi ja saa olla oma itsensä tuntematta itseään turvattomaksi. Jokainen meistä on saman arvoinen. Päivittäisessä vuorovaikutuksessa yhdenvertaisuus ja tasa-arvoisuus tarkoittavat jokaisen kuntalaisen arvostavaa kohtaamista, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo kaupungin tiedotteessa. 

Tapahtumaviikon aikana järjestetään lukuisia tapahtumia, tempauksia ja aktiviteetteja. Viikko huipentuu lauantaina 10. elokuuta järjestettävään kulkueeseen ja puistojuhlaan. Pride-viikko näkyy myös Oulun kaupungin palveluissa.

– Kaupungin nuorisopalvelut, kirjasto, konsernihallinto, kulttuuritalo Valve ja Oulun taidemuseo ovat kampanjassa mukana ja järjestämässä ohjelmaa, konsernihallinnon johtaja Ari Heikkinen kertoo tiedotteessa.

Koko viikon ajan kaupungintalon edustan lipputangoissa liehuu kolme Pride-lippua.

Parhaillaan on valmistumassa Oulun kaupungin palveluja ja toimintaa koskeva tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, joka tukee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä kaikessa kaupungin toiminnassa.

Suunnitelman tekoon ovat osallistuneet yhteensä 30 eri tahon edustajat kaikilta kaupungin toimialoilta, neuvostoista ja nuorten edustajistosta sekä eri järjestöistä.

– Jatkuva tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistyö tukee sitä arvopohjaa, jolla saamme kaupungin arvot, rohkeuden, reiluuden ja vastuullisuuden, näkymään arjen toiminnassa, Päivi Laajala tiivistää.