Tilaajille

Oulun kau­pun­ki myy Hie­ta­saa­ren huvilat huu­to­kau­pal­la – viiden myyn­nis­sä olevan huvilan kunto vaih­te­lee täysin re­mon­toi­dus­ta ro­mah­dus­vaa­ras­sa olevaan

Tiistaina alkaneet huutokaupat päättyvät touko-kesäkuussa.

Hyväkuntoisin viidestä myynnissä olevasta Hietasaaren huvilasta on Pukseritie 7. Rakennus on valmistunut vuonna 1910. Se on suojeltu merkinnällä Sr-2. Pukseritien perustuksena on kaunis luonnonkivi. Kivijalka on rossipohjainen. Rakennuksen runko on hirttä ja puuta. Vaaskiventie 3:n huvila on onnettomassa kunnossa. Pari ikkunalasia on revitty irti, ja ovi repsottaa avonaisena. Rakennus vaatii valtavan remontin, mutta on museoviraston lausunnon mukaan vielä korjattavissa. Vaaskiventie 3 on suojeltu koodilla S-5: "Suojeltava alueen osa. Piha-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaat ominaispiirteet tulee säilyttää ja aluetta on hoidettava siten, että maiseman luonne ei olennaisesti muutu." Vaaskiventie 22:n tontilla on paljon tilaa ja alkuperäisen huvilan  lisäksi muitakin rakennuksia. Vaaskiventie 22:n kauppaan kuuluu 1918 rakennetun huvilan lisäksi 1980-luvulla rakennettu leirikeskus. Rakennukset sijaitsevat suurella tontilla. Vanhempi, Sr-2-koodilla suojeltu rakennus vaatii laajoja peruskorjauksia. Vaaskiventie 22:n huvilarakennuksen takana siintää matala 1980-luvulla rakennettu leirikeskus, joka kuuluu samalle tontille. Hietasaarentie 32:n huvila on jylhä mutta huonokuntoinen rakennus. Sen vanhempi osa on rakennettu 1800-luvun lopulla, uudisosa vuonna 1921. Rakennus on suojeltu Sr-10-merkinnällä. Hietasaarentien ikkunoista puuttuvat lasit ja puitteet, tilalle on laitettu säiden suojaksi muovit. Myynti-ilmoituksen mukaan Hietasaarentien päärakennus edustaa varhaisen vaiheen huvilatyyppiä Hietasaaressa, ja se on harvinainen esimerkki nikkarityylistä Vaaskiventien lähistöllä. 


Ilmoituksessa rakennuksella kerrotaan olevan sortumavaara, ja sen korjauskustannusten kerrotaan olevan korkeat. Keulapuomintie 3 B:n huvila on rakennettu vuonna 1920. Se on suojeltu merkinnällä sr-20. Muut huviloista ovat huvilakorttelialueella, Keulapuomintie sijaitsee urheilu- ja virkistyspalvelualueella.
Hyväkuntoisin viidestä myynnissä olevasta Hietasaaren huvilasta on Pukseritie 7. Rakennus on valmistunut vuonna 1910. Se on suojeltu merkinnällä Sr-2.
Hyväkuntoisin viidestä myynnissä olevasta Hietasaaren huvilasta on Pukseritie 7. Rakennus on valmistunut vuonna 1910. Se on suojeltu merkinnällä Sr-2.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Tiistaina alkaneet huutokaupat päättyvät touko-kesäkuussa. Hietasaaren miljöötä lähdetään elävöittämään, ja huviloiden myynnillä paikalle toivotaan uutta toimintaa.

Oulun kaupunki luopuu viidestä Hietasaaressa sijaitsevasta huvilarakennuksesta.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden omistukseen ei enää myynnin jälkeen jää muita huviloita alueelle.