Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Oulun kau­pun­gin­teat­te­ri aloit­taa yt-neu­vot­te­lut

Oulun kaupunginteatteri Oy aloittaa ensi maanantaina kaikkia henkilöstöryhmiä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Vähennystarpeeksi on arvioitu 0–9 henkilöä.

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Oulun kaupunginteatteri Oy aloittaa ensi maanantaina kaikkia henkilöstöryhmiä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Vähennystarpeeksi on arvioitu 0–9 henkilöä.

Yt-neuvottelujen perusteena ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt. Teatterin lipputulot ovat lisääntyneet, mutta toiminnalle tärkeät valtionosuudet ovat kääntyneet laskuun ja kiinteät kulut ovat kasvaneet.

Teatteriyhtiön toimitusjohtajan Maija Palonheimon mukaan yhtiön onkin nyt pakko tehdä korjausliike.

Viime vuonna teatterin tilinpäätös jäi 47 000 euroa tappiolle. Edellinen vuosi oli päätynyt 150 000 euroa plussalle.

– Kiinteät kulumme ovat liian suuret. Palkkojen osalta ne ovat kasvaneet osakeyhtiön aikana tasaisesti. Taloon on palkattu vakinaista henkilökuntaa lisää 2012 jälkeen. Jos kiinteät kulut koko ajan kasvavat ja samaan aikaan muuttuvat kulut ja tulot vaihtelevat, yhtiön talous ei pysy hallinnassa.

– ­Aloitamme korjausliikkeen nyt, jotta pääsemme mahdollisimman vähällä. Olisi loistavaa, jos saisimme aikaan sellaisen ratkaisun, että yhtään työntekijää ei tarvitse irtisanoa. Mutta ratkaisun täytyy löytyä kiinteistä kuluista. Tällä kertaa ei auta, että säästämme jonkin aikaa siitä tai tästä, Palonheimo sanoo.