Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus siirtyi Oi­ka­ri­sen aikaan: "Tär­keim­mät asiat ovat in­no­vaa­tiot ja kou­lu­tus"

Kaupunginvaltuusto valitsisi maanantaina odotetusti Oulun kaupunginhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valtuutettu Kyösti Oikarisen (kesk.). Valinta oli yksimielinen.

Kyösti Oikarisesta tulee hallituksen puheenjohtaja, kun Riikka Moilanen luopuu ja lähtee Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajaksi.
Kyösti Oikarisesta tulee hallituksen puheenjohtaja, kun Riikka Moilanen luopuu ja lähtee Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajaksi.
Kuva: Jukka Leinonen

Kaupunginvaltuusto valitsisi odotetusti Oulun kaupunginhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valtuutettu Kyösti Oikarisen (kesk.). Maanantain kokouksessa tehty valinta oli yksimielinen.

Oikarinen seuraa tehtävässä Riikka Moilasta (kesk.), joka siirtyi elokuun 7. päivä yksityisen terveysalan yrityksen Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajaksi. Moilanen jatkaa rivivaltuutettuna.

Oikarisella on vankka kokemus Oulun kunnallispolitiikasta, sillä hän oli kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2007–2009. Oikarinen toimi myös uutta Oulua synnytettäessä yhdistymishallituksen puheenjohtajana vuodet 2010–2012. Lisäksi Oikarisella on kokemusta Pohjois-Pohjanmaan liiton johtotehtävistä.

Kyösti Oikarinen on suu- ja leukakirurgian professori ja lääketieteellisen tiedekunnan dekaani, joista hän jää eläkkeelle lokakuun lopussa.

– Olen katsellut maailmaa kaupungin, maakunnan ja yliopiston näkökulmasta. Tärkeimmät asiat Oulun kehityksen kannalta ovat innovaatiot ja koulutus sekä edunvalvonta.

– Oululle pitää löytää uutta profiilia. ICT- ja terveysala on saatava yhteen entistä tehokkaammin. Oulun seudulla on toiseksi eniten Suomessa kasvua näillä aloilla.

Moilanen toivoo Oululta verkottumista

Kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta yllättäen luopunut Moilanen näkee ensimmäisen kautensa kaupunginhallituksen puheenjohtajana kuntaliitoksen jälkeisen murroksen hoitamisena.

– Se oli uuden Oulun ensivaihetta, jossa poliittisesti korostui entisen kunnan näkökulma ja työelämän rakennemuutos.

– Sote- ja maakuntauudistuksen myötä Oulun vauhti ei hidastu, painopisteet vain muuttuvat. Oulun aika on suuntautua ulospäin ja verkottua. Oulusta pitää saada yhdensuuntaista viestiä.

Juttua muokattu 28.8. kello 21.26. Kyösti Oikarinen valittiin Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi, ei valtuuston puheenjohtajaksi.

Kyösti Oikarinen

Syntynyt Muhoksen

Kylmälänkylässä

16. toukokuuta 1953.

Muhoksen lukio 1973.

Suu- ja leukakirurgian professori, lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Oulun yliopisto.

Hammaslääketieteen tohtori Oulun yliopisto 1987 ja Hampurin hammaslääketieteellinen 1988.

Professorin pätevyys Helsingin, Uumajan, Oulun ja Kuwaitin yliopistoissa.

Nykyiset poliittiset luottamustehtävät

Oulun kaupunginvaltuutettu 2017–, puoluekanta keskusta.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja 2017– ja sen tuomat luottamustoimet.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston jäsen 2014–.

PoPSTer

ohjausryhmän jäsen.

Oulussa aiemmat luottamustehtävät

Uuden Oulun yhdistymishallituksen puheenjohtaja 2010–2012.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja 2009–2011.

Oulun kaupunginvaltuutettu 2005–2012, valtuuston puheenjohtaja 2007–2009.

Oulun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja 2009–2011.

Oulun kulttuurilautakunnan puheenjohtaja 2005–2007.

Oulun Musiikkijuhlasäätiön puheenjohtaja 2005–2008.