Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­li eron­pyyn­tö­jä – Janne Heik­ki­sen tilalle kau­pun­gin­hal­li­tuk­seen nousee Sami Pik­ku­aho

Oulun kaupunginhallitus myönsi viikko sitten eduskuntaan valitulle Janne Heikkiselle (kok.) eron kaupunginhallituksen jäsenyydestä ja muista luottamustehtävistä.

Janne Heikkinen valittiin eduskuntaan huhtikuun vaaleissa.
Janne Heikkinen valittiin eduskuntaan huhtikuun vaaleissa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunginhallitus myönsi viikko sitten eduskuntaan valitulle Janne Heikkiselle (kok.) eron kaupunginhallituksen jäsenyydestä, Business Oulun johtokunnan jäsenyydestä ja kaupunginhallituksen edustuksesta Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtokunnassa.

Kaupunginhallitus valitsi maanantaina Heikkisen tilalle tämän luottamustehtäviin Sami Pikkuahon (kok.).

Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että perussuomalaisten tuoreelle kansanedustajalle Sebastian Tynkkyselle myönnettäisiin ero kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja valtuuston varapuheenjohtajuudesta.

Kokouksessa käsiteltiin myös Tynkkysen eronpyyntöä Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026:n valtuuskunnasta. Tämä asia jätettiin kuitenkin pöydälle.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle myös, että vihreiden varavaltuutetulle Veikko Ervastille myönnetään ero rakennuslautakunnan jäsenyydestä kesäkuun alusta lähtien. Ervasti on pyytänyt eroa, koska hän siirtyy kaupunginhallituksen konsernijaoston varajäseneksi ja kaupunginhallituksen varajäseneksi.