Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus hy­väk­syi Lyseon pe­rus­kor­jauk­sen ää­nes­tyk­sen jälkeen – lo­pul­li­nen tieto ra­hoi­tuk­ses­ta jou­lu­kuus­sa

Oulun Lyseon peruskorjauksen hankesuunnitelma ja rahoitus menivät läpi kaupunginhallituksessa äänestyksen jälkeen. Vielä on edessä lopullinen siunaus valtuuston päättäessä joulukuussa kaupungin ensi vuoden budjetista.

Oulun lyseon remonttihanke on ollut tapetilla viime päivinä. Nyt asia nytkähti piirun eteenpäin, kun Oulun kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen.
Oulun lyseon remonttihanke on ollut tapetilla viime päivinä. Nyt asia nytkähti piirun eteenpäin, kun Oulun kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunginhallitus päätti tiistaina hyväksyä Oulun Lyseon lukiorakennuksen peruskorjauksen hankeselvityksen ja vahvistaa sen tavoitekustannusarvion 14 927 000 euroa.

Kaupunginhallituksen jäsen Juha Huikari (kesk.) esitti kokouksessa, että hankesuunnitelmaa ei vielä hyväksyttäisi, vaan asiasta päätettäisiin vasta sen jälkeen, kun kaupungin taloudesta tilattu ulkoinen arviointi konsulttiyhtiö Perlaconilta on saapunut.

Esityksen mukaan vasta sitten voitaisiin arvioida lyseohankkeen toiminnalliset ja taloudelliset vaikutukset kouluverkkokokonaisuudessa.

Huikarin esitystä kannatti keskustan Matias Ojalehto, ja asiasta äänestettiin tuloksella Huikarin esitys kaksi ääntä, kaupunginhallituksen alkuperäinen päätösesitys 10 ääntä ja tyhjiä yksi.

Lyseohanke ratkeaa vasta joulukuussa, jolloin Oulun kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden budjetista, johon remontin rahoitus sisältyy. 

Koulun kohtalo on ollut kovasti keskustelun alla viime viikkoina. Kaupungin asettamassa hankeselvityksessä esitetään, että remontti toteutetaan arvioidun kustannusarvion puitteissa vuosina 2020–2021.

Lyseon koulutoiminta siirtyisi töiden ajaksi evakkoon syksyllä 2020 aloittavan Raksilan lukion tiloihin. Rakennus on sama, jossa toimi 1980-luvun alkuun asti Oulun Normaalikoulun lukio ja ylä-aste.

Entinen Norssi vapautuu jälleen lukiokäyttöön Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikön siirtyessä Linnanmaalle yliopistokampukselle.