Oulun kau­pun­gin lu­kioi­hin 1 449 aloi­tus­paik­kaa – mi­toi­tus pysyy en­nal­laan

50–57,5 prosentilla oululaisista peruskoulun päättävistä nuorista on mahdollisuus siirtyä opiskelemaan Oulun kaupungin lukioihin.

Arkistokuva Kastellin lukiosta.
Arkistokuva Kastellin lukiosta.
Kuva: Pekka Peura

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti Oulun kaupungin lukioiden aloituspaikkojen määräksi lukuvuodelle 2020–2021 lukioiden ilmoittamien aloituspaikkojen mukaisesti 1 449 paikkaa. Päätöksessä huomioidaan myös talousarvioon 2020 varattu resurssi, ja nyt päätetyllä määrällä sivistys- ja kulttuurilautakunnan taloussuunnitelman mukainen tavoite toteutuu.

Lisäksi Oulun normaalikoulun lukio, Svenska Privatskolanin lukio ja Steinerkoulun lukio ovat ilmoittaneet ottavansa yhteensä 122 opiskelijaa.

Oulun kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2014, että Oulun kaupungin lukioiden aloituspaikat mitoitetaan siten, että 50–57,5 prosentilla oululaisista peruskoulun päättävistä nuorista on mahdollisuus siirtyä opiskelemaan Oulun kaupungin lukioihin.

Lukioiden aloituspaikkojen mitoitus ratkaistaan vuosittain sivistys- ja kulttuurilautakunnan päätöksellä liukuman rajoissa niin, että oululaisille peruskoulusta valmistuneille turvataan toisen asteen koulutuspaikka yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.