Oulun kaup­pa­hal­lin re­mont­ti tar­vit­see 1,4 mil­joo­naa lisää ra­hoi­tus­ta – koko summa ei mene vält­tä­mät­tä re­mont­tiin

Remonttiin pian menevä Oulun kauppahalli tarvitsee peruskorjaukseen lisää 1,4 miljoonaa euroa.

Oulun kauppahallin peruskorjauksen ja toriaittojen muutoksen uudeksi tavoitekustannusarvioksi vahvistettiin maanantaina 5,25 miljoonaa euroa.
Oulun kauppahallin peruskorjauksen ja toriaittojen muutoksen uudeksi tavoitekustannusarvioksi vahvistettiin maanantaina 5,25 miljoonaa euroa.
Kuva: Anni Männikkö

Remonttiin pian menevä Oulun kauppahalli tarvitsee peruskorjaukseen lisää 1,4 miljoonaa euroa. Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaina vahvistaa kauppahallin peruskorjauksen ja toriaittojen muutoksen uuden tavoitekustannusarvion 5 250 000 euroon.

Peruskorjauksen urakkatarjouskilpailu järjestettiin viime vuonna, ja maaliskuun lopulla saapuneiden tarjousten perusteella remonttiin tarvitaan lisää määrärahaa 1,4 miljoonaa euroa, joka tarvitaan käytettäväksi ensi vuonna. Kaupunginhallitus päätti, että lisämäärärahasta päätetään kaupungin syksyn talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen vs. rakennuttajapäällikkö Ville Laitinen huomauttaa, että remonttiin ei mene välttämättä eikä toivottavasti koko summa.

– Joka kuukausi ei voi lähteä anomaan lisää rahaa, joten tässä varaudutaan erilaisiin eteen mahdollisesti tuleviin riskitekijöihin. Jos kaikki menee hyvin lisämääräraha ei tule menemään kokonaisuudessaan mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin, hän perustelee.

Kaupunginhallitus päätti valtuuttaa Oulun Tilapalvelut käynnistämään Kauppahallin remonttihanke.

Laitisen mukaan työt kauppahallissa pääsevät alkamaan toukokuun puolivälissä. Seuraavaksi hankkeessa on päätettävä urakoitsijasta, mikä tultaneen tekemään kahdessa viikossa.

Kauppahallin remontin piti alkaa jo vuoden vaihteessa, mutta aloitus on viivästynyt, koska rakennuslautakunta ei hyväksynyt suunnitelmaa joulukuussa. Rakennuksen ullakkokerrokseen suunnitellun teknisen tilan muoto katsottiin kaupunkikuvaan sopimattomaksi.

Paranneltu suunnitelma hyväksyttiin rakennuslautakunnassa huhtikuun alussa, mutta kaksi vastaan äänestänyttä rakennuslautakunnan jäsentä ovat aikoneet tehdä asiasta valituksen. Laitinen ei usko, että mahdollinen valitus ehtisi enää viivyttää töiden alkamista.

– Hallinto-oikeus joutuu ratkaisemaan, ottaako se yleensä mahdollisen valituksen käsiteltäväkseen. Tällaisissa tapauksissa ymmärtääkseni hallinto-oikeus ei aseta hanketta toimenpidekieltoon, vaikka valitus tehtäisiin.