Kolumni: MM95 ei ole vain nevö foget -meemi, vaan su­ku­pol­vi­ko­ke­mus

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Oulun Kalevan kisat vaa­ras­sa

Käytännössä Ouluun jo myönnetyt vuoden 2008 Kalevan kisat uhkaavat siirtyä yhdessä Raatin stadionin peruskorjauksen kanssa.

Käytännössä Ouluun jo myönnetyt vuoden 2008 Kalevan kisat uhkaavat siirtyä yhdessä Raatin stadionin peruskorjauksen kanssa. Oulun kaupunginhallitus esitti maanantaina, että aiemmasta toimintasuunnitelmasta poiketen remonttia ei aloitetakaan 2006-2007 vaan vasta 2008.

Remonttirahat eivät kuulu valtuustoryhmien sopimaan konsensuspakettiin. Marraskuun 30. päivän budjettivaltuustoon lähtevän esityksen mukaan Raatille varataan ensi vuodeksi 200 000 euroa, seuraavaksi vuodeksi 100 000 ja vuodeksi 2008 kolme miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksessa Marja-Liisa Pylväs (kesk.) esitti tiukemmassa aikataulussa pysymistä. Tanja Rytkönen-Romppanen (kok.) kannatti esitystä, joka hävisi äänestyksen 7-5.

Oulun Pyrinnön yleisurheilujaoston puheenjohtaja Yrjö Kelhä ei hihku riemusta, mutta ei suostu heittämään toivoakaan ennen kaupunginvaltuuston päätöstä. Pyrinnössä on oltu asian kanssa varpaillaan, eikä remonttirahoja ole pidetty kirkossa kuulutettuina Suomen Urheiluliitossakaan.

"Se on selvää, että nykyiselle Raatin kentälle ei voi hakea mitään muuta kuin pieniä kisoja. Jos remontti siirtyy, pitää miettiä asiat uusiksi. Kalevan kisat on kuitenkin jaettu vuoteen 2010 saakka", Kelhä sanoo.

SUL hyväksyi keväällä Pyrinnön esityksen Kalevan kisojen pohjoisen järjestelyvuoron vaihtamisesta ensi vuodesta vuoteen 2008 juuri sen takia, ettei Raatin remontti olisi ehtinyt ajoissa valmiiksi.

"Kysymys ei kuitenkaan ole yksin Kalevan kisoista", Kelhä huomauttaa.

"Nykyisellään Raattiin ei voi hakea myöskään Eurooppa-cupin kisoja, Tähtikisoja tai Eliittikisoja. Eikä Raatti sitäpaitsi ole pelkästään yleisurheilustadion."

Edellisen kerran Raatissa järjestettiin Kalevan kisat 1998.