Oulun jouk­ko­lii­ken­teen lippuja voi pian ostaa au­to­maa­teis­ta seit­se­mäs­tä eri pai­kas­ta – Len­to­ken­täl­le tulossa kai­vat­tu yhden bus­si­mat­kan os­to­mah­dol­li­suus

Automaatit sijoitetaan Oulun lentoasemalle, kauppakeskus Valkeaan, OYSin alueelle, Kempeleen Zeppelin-kauppakeskukseen sekä Iin pääkirjastoon. Automaatit toimivat pankki- ja luottokorteilla ja niistä saa myös kertalippuja.

Oulun kaupunki on asentamassa lähiviikkoina joukkoliikenteen lippuautomaatteja yhteensä seitsemään eri avainpaikkaan kaupungin alueella.
Oulun kaupunki on asentamassa lähiviikkoina joukkoliikenteen lippuautomaatteja yhteensä seitsemään eri avainpaikkaan kaupungin alueella.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunki on asentamassa lähiviikkoina joukkoliikenteen lippuautomaatteja yhteensä seitsemään eri avainpaikkaan kaupungin alueella, kertoo joukkoliikennepäällikkö Edwin 't Lam

Tällä hetkellä käytössä on jo kaksi lippuautomaattia, toinen Oulu10-palvelupisteessä ja toinen Linnanmaalla yliopistolla. Ne on otettu käyttöön syystalven aikana, 't Lam kertoo.

Tarkoitus on lähiviikkoina ottaa käyttöön viisi automaattia lisää.

Ne sijoitetaan Oulun lentoasemalle, kauppakeskus Valkeaan, OYSin alueelle, Kempeleen Zeppelin-kauppakeskukseen sekä Iin pääkirjastoon.

Automaateista voi ladata omaa Waltti-matkakorttia tai ostaa kertalipun. Waltti-kortille voi myös ostaa automaateista eri lipputuotteita.

Aiemmin kertalipun on voinut ostaa bussista vain käteisellä, mieluiten tasarahana tai vaihtoehtoisesti mobiililippuna.

Automaatilla maksamisessa kelpaavat vain pankki- ja luottokortit, ei käteinen.

Bussien käytön vaikeudesta lentokenttäliikenteessä on valitettu pitkään.

Edwin 't Lamin mukaan kentälle tulevalla automaatilla helpotetaan esimerkiksi muualta maasta tulevien sekä ulkomaisten matkustajien liikkumista, kun automaatista voi ostaa vain yhden matkan, eikä matkakorttia tarvita.

Automaatin käyttökieleksi voi valita myös englannin.

– Esimerkiksi ulkomaiset matkustajat voivat hyödyntää helpommin joukkoliikennettä ja ostaa matkan luottokortilla.

'T Lamin mukaan kaupunkilaiset ovat löytäneet hyvin jo käytössä olevat kaksi automaattia. Etenkin yliopiston automaatilla on reippaasti latauskäyttöä, hän kertoo.

Oulu10-pisteellä automaatti taas on vähentänyt jonotustarvetta palvelutiskeille.

Kun kaikki seitsemän automaattia on saatu asennettua ja käyttöön, niiden sijoituspaikkoja voidaan saadun palautteen ja käytön mukaan muuttaa myöhemmin paremmaksi, jos tarvetta on, 't Lam sanoo.