Oulun jouk­ko­lii­ken­teen bus­seis­sa otet­tiin käyt­töön en­sim­mäi­set in­fo­näy­töt – kesän jälkeen näyt­tö­jä löytyy lähes kai­kis­ta bus­seis­ta

Toistaiseksi infonäyttöjä ei löydy kaikilta linjoilta, mutta kesän jälkeen Oulun joukkoliikenteen mukaan infonäyttöjä on asennettu lähes kaikkiin busseihin.

Oulun joukkoliikenteen busseihin on asennettu seuraavasta pysäkistä kertovia infonäyttöjä. Toistaiseksi infonäyttöjä ei löydy kaikilta linjoilta, mutta kesän jälkeen Oulun joukkoliikenteen mukaan infonäyttöjä on asennettu lähes kaikkiin busseihin.

Tällä hetkellä infonäyttöjä on asennettu osaan busseista, mutta kesän jälkeen näyttöjä pitäisi löytyä kaikista linja-autoista.
Tällä hetkellä infonäyttöjä on asennettu osaan busseista, mutta kesän jälkeen näyttöjä pitäisi löytyä kaikista linja-autoista.
Kuva: Oulun joukkoliikenne

Tällä hetkellä infonäyttöjä on käytössä säännöllisessä liikenteessä olevissa autoissa linjoilla 4/4A, 7, 15, 35, 40, 41 ja 48, ja yölinjoilla 4N, 7N, 15N sekä 35N.

Bussin etuosaan asennettavat infonäytöt kertovat seuraavan pysäkin nimen, ja pysäkin nimi vaihtuu seuraavaan, kun linja-auto on lähtenyt edelliseltä pysäkiltä.

Joukkoliikennesuunnittelija Sami Puuperä Oulun joukkoliikenteestä kertoo, että infonäyttöjä otetaan käyttöön busseissa sitä mukaa, kun linjojen liikennöintisopimukset vaihtuvat uusiin.

– Infonäytöt ovat vaatimuksena uusissa liikennöintisopimuksissa. Ensi kesänä sopimukset päättyvät isossa osassa liikennettä ja sen myötä suureen osaan autoista tulee käyttöön infonäyttö, Puuperä toteaa.

Suurin osa busseista saavat infonäytöt kesäkuun alussa, osa vasta elokuussa.

Muutamalla linjalla liikennöintisopimukset ovat voimassa vielä vuosiin 2023–2024 asti ja niillä infonäyttöjä saadaan vielä odottaa. Näitä linjoja ovat Puuperän mukaan esimerkiksi Oulusta eteläänpäin matkaavat 50-alkuiset linjat, City-liikenne sekä muutamat yksittäiset linjat.