Oulun in­ter­net­yh­teyk­sien toi­mit­ta­ja vaihtuu pai­kal­li­seen

Oulun kaupunki vaihtaa internetyhteyksiensä toimittajan.

Oulun kaupunki vaihtaa internetyhteyksiensä toimittajan. Aiemmin DNA:n toimittamasta palvelusta vastaavat jatkossa yhteisvoimin Netplaza Oy ja FNE-Finland Oy.

Kolmivuotisen sopimuksen arvo on vajaat neljä miljoonaa euroa. Netplaza tuottaa sopimukseen kuuluvat tilaajayhteydet ja FNE-Finland runkoverkkoyhteydet.

Netplaza Oy on pieni oululainen internetpalvelujen tarjoaja. Yhtiön toimitusjohtaja Tommi Linna pitää pienen yhtiön menestystä kilpailutuksessa signaalina muutoksesta.

– Sopimus kertoo paitsi teknologian, myös toimintakulttuurin muutoksesta. Teknologia on siinä mielessä arkipäiväistynyt, että verkkoyhteydet ovat digiyhteiskunnan perusinfraa. Pienikin yritys pystyy toimimaan tässä kentässä uskottavasti myös isojen toimijoiden kanssa, Linna arvioi.

Oulun kaupungin hankintapalvelujen palvelupäällikkö Jussi Kaupin mukaan kilpailuttamisen näkökulmasta ei ole merkitystä, onko toimija suuri tai pieni tai tuleeko se Oulusta vai muualta.

– Kun sopimuksen päättyvät, ne kilpailutetaan. Ja kilpailutuksessa toimitaan luonnollisesti lain mukaan ja katsotaan ainoastaan asetettuja kriteerejä, Kauppi täsmentää.

Internetyhteydet siirtyvät vantaalaisen FNE-Finlandin ja oululaisen Netplazan toimittamiksi seuraavan kahdeksan kuukauden aikana.