Oulun Ener­gian ta­voit­tee­na hii­li­neut­raa­lius 2030-lu­vul­la – toi­mi­tus­joh­ta­ja Juha Jun­tu­nen: "Kas­va­tam­me uu­siu­tu­van ener­gian, kuten tuu­li­voi­man, osuut­ta"

Oulun Energia -konsernin uutena toimitusjohtajana vuoden alussa aloittanut Juha Juntunen siirtyi tehtävään Technopolis Oy:stä.

Oulun Energia aikoo panostaa jatkossa uusiutuvaan energiaan. Arkistokuva.
Oulun Energia aikoo panostaa jatkossa uusiutuvaan energiaan. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun Energia tavoittelee omassa energiantuotannossaa hiilineutraaliutta 2030-luvulla, kerrotaan yhtiö tiedotteessa. Tavoitteen keskiössä ovat uusiutuvat polttoaineet, energiatehokkuus ja hiilensidonta. 

Oulun Energia -konsernin uutena toimitusjohtajana vuoden alussa aloittanut Juha Juntunen sanoo, että tavoite antaa suuntaviivat sille, millaisia energiantuotantomuotoja se aikoo tulevaisuudessa kehittää. 

– Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta nopeasti ja panostamme kiertotalouteen, Juntunen sanoo. 

– Tänä vuonna Ruskoon valmistuva jätteiden lajittelulaitos tuottaa kierrätysmateriaalin ohessa hyvälaatuista kierrätyspolttoainetta, jota käytetään loppuvuodesta valmistuvassa Laanilan biovoimalaitoksessa.

Lisäksi yhtiö aikoo kehittää ylijäämäenergian hyödyntämistä kaukolämpöverkossa.

– Oulun Energia on edelläkävijä ja meillä on tahto vastata energia-alan murrokseen kehittämällä uusia innovaatioita ja toimintatapoja, Juntunen kommentoi.

Oulun Energian sähkönmyynti ja asiakaspalvelu siirtyvät huhtikuun alussa valtakunnallisiin yhteisyrityksiin, joiden perustajina on joukko suomalaisia energiayhtiöitä.

Juha Juntunen siirtyi Oulun Energia -konsernin toimitusjohtajaksi Technopolis Oy:stä.