Oulun Energia mukaan kuuden säh­kö­yh­tiön yh­teis­yri­tyk­seen – säh­kön­myyn­ti­yh­tiös­tä tulee Suomen toi­sek­si suurin

Yhteensä kuusi suomalaista sähköyhtiötä on solminut esisopimuksen sähkönmyyntinsä yhdistämisestä.

Yhteensä kuusi suomalaista sähköyhtiötä on solminut esisopimuksen sähkönmyyntinsä yhdistämisestä. Yhdistyttyään alan toiseksi suurimmassa yhteisyrityksessä ovat mukana Oulun Energia, Oulun Sähkönmyynnin osakkaat, Oulun Seudun Sähkö, Lahti Energia, Pori Energia ja Vantaan Energia.

Esisopimus kattaa yhtiöiden sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojen yhdistämisen. Uusi yhteisyritys koostuu sähkönmyynti- ja palveluyhtiöstä. 

Sähkönmyyntiyhtiöstä tulee yli 400 000 asiakkaallaan asiakasmäärältään Suomen toiseksi suurin.

Yhtiöt kertovat, ettei kauppa ei vaikuta sähköyhtiöiden asiakkaisiin, eikä muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä. Sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina uudessa yhtiössä. Kaupalla ei ole myöskään vaikutuksia sähkön siirtohintoihin. 

– Kova kilpailu sähkömarkkinoilla Suomessa jatkuu ja tämä on johtanut siihen, että alalla on tapahtunut useita myyntiyhtiöiden yhdistymisiä. Yhdistymisen myötä saisimme leveämmät hartiat, jotka mahdollistavat kilpailukykyisen ja asiakkaiden tarpeita vastaavan tarjonnan,Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä kommentoi. 

Yhteisyrityksen järjestely toteutetaan liiketoimintasiirrolla, jossa osakasyhtiöt siirtävät sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintonsa yhteisesti omistettavaan konserniin. Lisäksi yhtiöille lanseerataan uudet brändit, joiden on tarkoitus nähdä päivänvalo syksyn aikana. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa ensi vuoden alussa. 

Yhtiöiden työntekijät siirtyvät uuden yhteisyrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:aa työntekijää.  

Järjestely ei vaikuta yhtiöiden muuhun toimintaan, kuten esimerkiksi kaukolämpöliiketoimintaan tai eriytettyihin sähköverkkotoimintoihin.