Oulun Ah­ven­ojal­la va­hin­gos­sa puretun sillan tilalle saatiin uusi – "Nyt silta tuli uu­sit­tua etu­ke­nos­sa"

Oulun Ahvenojan kuntoreitille saatiin kuluvalla viikolla uusi silta aiemmin kesällä vahingossa puretun tilalle.

Uusi teräsrakenteinen silta rakennettiin vahingossa puretun sillan tilalle nopealla aikataululla.
Uusi teräsrakenteinen silta rakennettiin vahingossa puretun sillan tilalle nopealla aikataululla.
Kuva: Jukka Leinonen

Oulun Ahvenojan kuntoreitille saatiin kuluvalla viikolla uusi silta aiemmin kesällä vahingossa puretun (Kaleva 28.6.2019) tilalle. Keskiviikkona käyttöön otettu teräsrakenteinen silta rakennettiin nopealla aikataululla.

– Aiempi puurakenteinen silta olisi vielä mennyt joitain vuosia, mutta sekin oli jo elinkaarensa loppuvuodella. Nyt silta tuli uusittua niin sanotusti etukenossa. Onni onnettomuudessa ja lopputulema on plusmerkkinen, Oulun kaupungin ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival kertoo.

Puolitaipaleen mukaan uusi silta ei tullut veronmaksajille kalliiksi, koska sen teräsrakenne löytyi käytöstä poistettuna varastosta. Uusi, leveämpi silta on hänen mukaansa teknisesti ja turvallisuuden kannalta parempi.

Puolitaival kertoo, että liikuntapalvelut saivat runsaasti palautetta puretusta sillasta.

– Huolestuneet kuntoilijat ottivat yhteyttä ja vastasimme, että pikatahtiin yritämme saada paikalle uuden sillan. Käyttäjät olivat aivan oikeassa, sillä silta on kuitenkin suosittu yhteysreitti Oinaansuolta pääreitille, Puolitaival kommentoi.

Kaikki eivät olleet tyytyväisiä kuntopolun uuteen ilmeeseen. Kuivasjärven seudun asukkaiden Facebook-ryhmässä kommentoitiin kuntopolun saaneen kauniin ehyen sillan tilalle muoviputken.