Ou­lu­lais­yh­tiö Suomen Hoi­va­ti­lat jatkoi rajua kasvua – ope­ra­tii­vi­nen tulos kasvoi 41 pro­sent­tia

Oululainen Suomen Hoivatilat Oyj jatkoi kovaa kasvua viime vuonna. Yhtiön kaikki keskeiset tunnusluvut kasvoivat voimakkaasti.

Toimitusjohtaja Jussi Karjulan mukaan kiinteistöjen vuokrausaste on sata prosenttia.
Toimitusjohtaja Jussi Karjulan mukaan kiinteistöjen vuokrausaste on sata prosenttia.
Kuva: Teija Soini

Oululainen Suomen Hoivatilat Oyj jatkoi kovaa kasvua viime vuonna.

Yhtiön kaikki keskeiset tunnusluvut kasvoivat voimakkaasti. Liikevaihto kasvoi lähes 40 prosenttia, sijoituskiinteistöjen arvo 41 prosenttia ja kauden tulos 45 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtajan Jussi Karjulan mukaan toimialalle poikkeuksellisen vahvoja tunnuslukuja on esimerkiksi kiinteistöjen 100 prosentin vuokrausaste.

Yhtiö on erikoistunut päiväkoti- ja hoivakiinteistöjen, koulujen ja palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen

Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 17,2 miljoonaa euroa. Liikevaihto muodostui kokonaan vuokratuotoista.

Liikevaihto kasvoi pääosin sen takia, että yhtiön vuokralle annettujen kiinteistöjen määrä on kasvanut merkittävästi viimeisen 12 kuukauden aikana.

Tilikauden operatiivinen tulos oli 7,7 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 41,0 prosenttia.

Hoivatilat arvioi kovan kasvun jatkuvan ja vuoden 2019 liikevaihdon olevan noin 23 miljoonaa euroa. Operatiivisen tuloksen yhtiö arvioi olevan noin 40 prosenttia liikevaihdosta.

Sijoituskiinteistöjen käyvän arvon arvioidaan vuoden 2019 lopussa olevan 440–470 miljoonaa euroa.

Hoivatilojen palveluksessa oli vuoden 2018 lopussa toimitusjohtaja ja 18 työntekijää. Henkilöstöstä 11 työskenteli Oulun toimipisteessä, seitsemän Espoossa ja yksi Tukholmassa.