Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Tilaajille

Ou­lu­lais­va­lo­ku­vaa­jan kis­sa­ku­va va­ras­tet­tiin pus­si­la­kanase­tin prin­tik­si – "Joskus häm­mäs­tyt­tää, miten paljon lai­te­taan vaivaa siihen, että tais­tel­laan tekijää vas­taan"

Valokuvaaja Adalmina Ollankedon valokuvalla kuvioituja tuotteita myydään muun muassa Wish- ja Amazon-sivustoilla.

Valokuvaaja Adalmina Ollankedon valokuvalla kuvioituja tuotteita myydään muun muassa Wish- ja Amazon-sivustoilla. Tuotteita on vaikea saada myynnistä verkkokaupoista ja sähköpostisodasta seuraa rahallista korvausta aniharvoin.

Oululainen valokuvaaja Adalmina Ollanketo törmäsi edellisviikon perjantaina harmilliseen näkyyn: Facebookin ryhmässä ryhmän jäsen näytti ostaneen netistä pussilakanasetin, jossa komeili Ollankedon omasta kissastaan ottama syksyinen kissakuva. Pussilakanasetti löytyikin Wish-verkkokaupasta.

– Olin todella järkyttynyt ja surullinen. On hirveä tunne, kun näkee oman kuvan jossain muualla käytössä. Minulla ole mitään tietoa siitä, missä kuva menee ja mitä sille on tehty.