Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Ou­lu­lais­pa­ri tup­la­voit­toon Lah­des­sa

Tanssiurheiluseura DSC Oulun edustajat tanssivat hyville sijoituksille Lahden GP-kisassa.

Tanssiurheiluseura DSC Oulun Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri olivat GP-kisan tuplavoittajia.
Tanssiurheiluseura DSC Oulun Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri olivat GP-kisan tuplavoittajia.

Kilpatanssin Suomen parhaimpia pareja nähtiin parketilla lauantaina Lahdessa tämän vuoden toisessa kilpatanssin GP-kisassa.

Kilpailuun osallistui yli sata paria eri puolilta Suomea. Parit tavoittelevat kilpailuissa rankingpisteitä, koska Suomen edustajat kansainvälisiin arvokilpailuihin valitaan rankinglistojen perusteella.

Tanssiurheiluseura DSC Oulun Eetu Lämsä ja Emilia Prykäri olivat GP-kisan tuplavoittajia. He voittivat juniori2-luokassa sekä latinalaistanssit että vakiotanssit puhtaalla suorituksella, eli voittivat kaikki viisi tanssia kummassakin lajissa. Juniori2-sarjassa tanssii myös seuran uusi edustuspari Niko Leinonen ja Peppi Kodis, heidän sijoituksensa oli lattareissa kymmenes ja vakiossa yhdestoista.

Nuorisosarjassa kisa käytiin 10-tanssina, eli molemmat lajit arvosteltiin yhteen. Siinä DSC Oulun Samuli Perämaa ja Anne Haataja jäivät niukasti hopealle vain puoli pistettä voittajalle hävinneenä.

Seniori1-sarjassa kisa tanssittiin myös 10-tanssina, siinä Pekka Södö ja Anu Haataja tanssivat semifinaaliin ollen sijoilla 12–13.

DSC Oulun valmentajat ovat erittäin tyytyväisiä seuran tanssijoiden kehitykseen ja tämän hetkiseen taitotasoon.

– Tässä kisassa tarkistettiin viimeiset viilaukset tulevia vakio SM-kisoja ajatellen, jotka ovat maaliskuussa. Nyt harjoitellaan pitkiä toistoja, jotta mekaniikka automatisoituisi itse kisasuoritukseen. Latinalaistanssien osalta on menossa vielä treenikausi, koska sen SM-kisat ovat vasta toukokuussa. Kova treeni tuottaa tulosta ja kova kilpailu motivoi treenaamaan vieläkin enemmän, kertoo seuran valmentaja Soile Näsänen.