Ou­lu­lais­mil­jo­nää­ri Veikko Lesonen for­mu­la­lu­paus Niko Karin pää­tu­ki­jak­si – "Kyse on pit­kä­jän­tei­ses­tä pro­jek­tis­ta"

Formula 1 on autourheilun kuninkuusluokka, jonne pääsystä haaveilevat vuosittain sadat nuoret.

Veikko Lesonen ilmoitti keskiviikkona ryhtyvänsä formulalupaus Niko Karin päätukijaksi.
Veikko Lesonen ilmoitti keskiviikkona ryhtyvänsä formulalupaus Niko Karin päätukijaksi.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Formula 1 on autourheilun kuninkuusluokka, jonne pääsystä haaveilevat vuosittain sadat nuoret. Kahdenkymmenen valitun joukkoon pääseminen vaatii ajotaitoa, harjoittelua, omistautumista, lahjakkuutta – ja rahaa.

Suomalaisen formulalupauksen Niko Karin, 19, tulevaisuus näytti vielä viime viikolla synkältä. Vuonna 2017 potkut Red Bullin nuorten kuljettajien kehitysohjelmasta saaneen nuorukaisen orastava urakehitys oli pysähtynyt, eikä viime vuosi F1:n sisarluokissa F2:ssa ja GP3:ssa sujunut kaksisesti.

Lisäksi päätukija Antti Aarnio-Wihuri sulki rahahanansa ja suuntasi katseensa muihin kuljettajalupauksiin.

Keskiviikkona Karin leiristä iloittiin uran, F1-unelman jahtaamisen, jatkumisesta. Uudeksi päätukijaksi löytyi oululaismiljonääri Veikko Lesonen.

– Niko Karin tekemisestä huokuu yrittäjähenkisyys ja periksiantamaton asenne, ja se miellyttää minua. Kyse on pitkäjänteisestä projektista, eikä takaiskujen osuessa kohdalle tule luovuttaa. Silloin vasta tukea tarvitaankin, kun kohdalle osuu heikko kausi, Lesonen kertoo tiedotteessa.

It-alalla rikastunut Lesonen on perustamansa teollisuuskonsernin Head Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hän on aiemminkin tukenut nuoria urheilijoita perustamansa säätiön kautta, mutta ei koskaan Karin tasolle yltäneitä moottoriurheilijoita.

Kari olikin otettu saatuaan tausta-asiansa kuntoon.

– Pääsen keskittymään tulevaan kauteen todella hyvillä fiiliksillä, Kari iloitsee.

Se, missä Kari ajaa ensi kaudella, jäi vielä arvoitukseksi. Karin leiristä aiotaan kertoa tulevasta vasta myöhemmin talvella.

Viime vuoden lopussa Kari ajoi neljä osakilpailua F2-sarjassa, jonka kaksi edellistä mestaria ovat ensi kauden Ferrari-pilotti Charles Leclerc ja tulevalla sesongilla Williamsia käskyttävä George Russell. Alkukauden Kari ajoi GP3:ssa.

Eli, jos kalusto ja mies ovat kunnossa, baana on auki aina kirkkaimpiin valoihin asti.