Ou­lu­lais­läh­töi­nen Jouni Jär­ven­pää palaa Turusta poh­joi­seen – ko­reog­ra­fi-tans­si­ja aloit­taa Routa Com­pa­nyn tai­teel­li­se­na joh­ta­ja­na elo­kuus­sa

Oululaislähtöinen tanssija ja koreografi Jouni Järvenpää (s.1977) on valittu kajaanilaisen Routa Companyn taiteelliseksi johtajaksi.

Jouni Järvenpää vieraili koreografina Oulussa 2016 Akseli Klonkin tuottamassa Random-teoksessa, joka edusti tanssiksi koreografioitua parkouria.
Jouni Järvenpää vieraili koreografina Oulussa 2016 Akseli Klonkin tuottamassa Random-teoksessa, joka edusti tanssiksi koreografioitua parkouria.
Kuva: Teija Soini

Oululaislähtöinen tanssija ja koreografi Jouni Järvenpää (s.1977) on valittu kajaanilaisen Routa Companyn taiteelliseksi johtajaksi. Hän aloittaa työskentelyn Roudassa 1. elokuuta 2020.

Järvenpää valmistui koreografiksi Amsterdamin taidekorkeakoulun School for New Dance Development -linjalta 2002.

Oulussa hän toteutti 2000-luvulla omia koreografioita sekä toimi mukana Nukketeatteri Akseli Klonkissa, Teatteri Airopikissa ja ryhmässä TanssitEATteri Jumbo – Oulun Tanssin Reuna.

Viimeiset noin kymmenen vuotta Jouni Järvenpää on asunut Turussa, missä hän on tehnyt teoksia Barker-teatterin, nykytaidetila Kutomon ja Tehdas Teatterin näyttämöille.

Järvenpäälle tärkeitä asioita tanssitaiteessa ovat teoslähtöisyys, laajuus ja ihmeellisyys. Näiden asioiden edistämiseksi hän aikoo työskennellä myös Routa Companyn taiteellisena johtajana ja koreografina.