Nä­kö­kul­ma: Ou­lu–­Hel­sin­ki-len­nos­ta voi joutua mak­sa­maan itsensä ki­peäk­si, vaikka samaan aikaan ul­ko­mail­le pääsee huo­mat­ta­vas­ti hal­vem­mal­la

Puo­lus­tus­mi­nis­te­riö haluaa ris­ki­ana­lyy­sin Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­kees­ta – yhtiö tun­nus­taa Ve­nä­jä-kyt­kök­sen riskin pro­jek­til­le

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Ou­lu­lais­läh­töi­nen Akseli Kalermo siirtyy RoPSin ri­vei­hin

Oululaislähtöinen 18-vuotias jalkapallon suurlupaus Akseli Kalermo siirtyy Rovaniemen Palloseura RoPS:in riveihin.

Akseli Kalermo on allekirjoittanut RoPS:in kanssa ensi kauden loppuun saakka kestävän pelaajasopimuksen.
Akseli Kalermo on allekirjoittanut RoPS:in kanssa ensi kauden loppuun saakka kestävän pelaajasopimuksen.
Kuva: Timo Törmänen

Oululaislähtöinen 18-vuotias jalkapallon suurlupaus Akseli Kalermo siirtyy Rovaniemen Palloseura RoPS:in riveihin. Kalermo on allekirjoittanut RoPS:in kanssa ensi kauden loppuun saakka kestävän pelaajasopimuksen.

– Etsin pelipaikkaa ulkomailta, mutta pieni loukkaantuminen katkaisi hyvin alkaneen koejakson ja peruutti toisen. Kun RoPS tuli siinä kohtaa mukaan, se alkoi nopeasti tuntua hyvältä vaihtoehdolta. Uskon, että RoPS-valmentaja Juha Malinen pystyy auttamaan minua ottamaan askeleita eteenpäin jalkapalloilijana, Kalermo kertoo.

Malinen on nuoren jalkapalloilijan seuravalinnasta hyvillään.

– Onhan se hienoa, että Suomessa vuoden poikapelaajaksi vuonna 2013 valittu lahjakkuus valitsee seurakseen RoPS:n. Tämä osaltaan osoittaa sen, että RoPS:n profiili on noussut pelaajien keskuudessa ja lahjakkaat nuoret pelaajat haluavat Rovaniemelle pelaamaan jalkapalloa.

Malisen mukaan RoPS saa Kalermosta lahjakkaan puolustuspään pelaajan, joka totuttelee syksyn harjoitteluun miesten Veikkausliigajoukkueen kanssa.

– Tällä kaudella Akseli saa varmaan kokemusta miesten peleistä farmiseuramme Santa Clausin riveissä. Hän totuttelee harjoitteluun miesten liigajoukkueessa ja taistelee viimeistään ensi kaudella vahvasti paikasta RoPS:n avauskokoonpanoon, Malinen uskoo.

Vuoden poikapelaajaksi Suomessa vuonna 2013 valittu Kalermo on viime syksystä lähtien kuulunut italialaisen Serie A:n joukkueen Atalantan alle 20-vuotiaiden joukkueeseen, mutta pieni loukkaantuminen katkaisi toistaiseksi sikäläisen uran ja Kalermo palaa RoPS-sopimuksen myötä Suomeen ja Suomen kentille.