Työtaistelut: Kaupan alan lakko sulkee kaksi Oulun isointa Prismaa – Ci­ty­mar­ke­tien au­ki­olo­ai­ko­ja ly­hen­ne­tään

Pääkirjoitus: Tuhoisa maan­jä­ris­tys panee Er­doğa­nin luot­ta­muk­sen koet­teel­le mutta voi myös lientää kan­sain­vä­li­siä suh­tei­ta

Luitko jo tämän : Kui­va­jää­tä val­mis­ta­nut nuori työn­te­ki­jä löy­det­tiin kuol­lee­na Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ou­lu­lais­juh­laa SM-gol­fis­sa – Kiira Rii­hi­jär­vel­le kultaa, Karina Kuk­ko­sel­le prons­sia

Kiira Riihijärvi hallitsi lyöntipelin SM-kisaa alusta loppuun saakka.
Kiira Riihijärvi hallitsi lyöntipelin SM-kisaa alusta loppuun saakka.
Kuva: Tomi Natri


Seinäjoen SM-kisat päättyivät oululaisten pelaajien juhlintaan. Ensimmäiseen aikuisten mestaruuteen pelannut ViGC:n kasvatti Kiira Riihijärvi joutui lopulta tiukoille Koski-Golfin Krista Junkkarin kanssa. Riihijärven kokonaistulos oli 281 (-7), josta Junkkari jäi vain lyönnin.

– Fiilikset ovat tosi hyvät. Pelasimme Kristan kanssa yhdessä ja olin tietoinen missä mennään. Mutta en antanut vaikuttaa omaan tekemiseen, vaikka hän tulikin lyönnin päähän. Viimeisellä reiällä hän puttasi birdien ohi ja minä tein parin. Jos Kristan putti olisi uponnut, olisi seurannut uusinta, Riihijärvi kertoi.

Hän löi etuysillä kolme birdietä, mutta takalenkillä kuppi ei kolissut kertaakaan birdien arvoisesti.

– Luulen kuitenkin, että ratkaisevaa mestaruuden kannalta oli tasaisuus neljän päivän kilpailuissa. Tänään kenttä oli vaikeampi kuin ennen olosuhteiden vuoksi. Lisäksi griinit olivat kovia. Krista lisäsi painetta peliin, mutta tykkään pelata paineen alla. Taktiikkaan en tehnyt muutoksia enkä alkanut varmistaa missään vaiheessa. Valmentaja Tommi Linnalle kiitoksia kaikista ohjeistuksista. Hän tuntee minut ja osaa hommansa, mestari kehaisi.

– Tämä oli yksi välitavoite matkalla kohti isompia kisoja, Tommi Linna lausui.

OGK:n Karina Kukkonen piti sanansa. Etuysi sujui hienosti kolmen birdien kera ja toiveet mitalista olivat todellisia. Toisen aikuisten SM-mitalinsa voittanut Sankivaaran kasvatti teki tuplan takaysillä lyödessään raffiin.

– Löin jatkolyönnin puun katveeseen ja sieltä oli vaikea tulla pois. Mutta toisaalta viimeinen birdie ilmeisesti takasi pronssin. Löin parhaan 72-metrisen wegden ikinä ja metrinen putti upposi.

– Tämä oli vasta toinen lyöntipelin kisa helmikuisen Etelä-Afrikan jälkeen ja ottaa aikansa löytää lyönti takaisin. Mutta nyt tuntuu hyvältä, Kukkonen hehkutti. Hänen tuloksensa oli 285 (-3)

Miesten puolella OGK:n Juhana Kukkosen mitalijahti kariutui etuysin vähäisiin onnistumisiin.

– Tupla pilasi mahdollisuuteni eikä etuysin 40 lyöntiä millään riitä tässä porukassa. Takaysillä pääsin taas omaan tekemiseen ja onnistumisia tuli paljon, Kukkonen kommentoi.

Takaysin 14:llä väylällä Kukkonen avasi raffiin, mutta kakkoslyönti oli täydellinen osuma. Pallo lensi yli veden 200 metriä ja pysähtyi vain vaaksan päähän kupista.

– Ei ollut enää mitään menetettävää ja löin rohkeasti yli lammen. Siinä tuli yksi kilpailujen harvoista eagleista. Kokonaisuutena hieman pettynyt fiilis jäi ja siihen vaikutti tämän päivän etuysi.

Kukkosen lopputulos oli 289 (+1). Voittajaksi pelasi St. Lawrence Golfin Rasmus Karlsson tuloksella 278 (-10).

Juttua muokattu kello 19.18: Korjattu Rasmus Karlssonin nimi.