Ou­lu­lai­set Tin­ja-Riik­ka Korpela ja Tuija Pohjola ehdolla Ur­hei­lu­gaa­lan pal­kin­noil­le

Suomen Urheilugaala julkaisi sunnuntaina ehdokkaat, joista valitaan palkinnon saajat 16. tammikuuta järjestettävässä gaalassa.

Lämsänjärveltä kotoisin oleva Tinja-Riikka Korpela osallistui lasten liikuntatapahtumaan kotimaisemissaan viime vuoden marraskuussa.
Lämsänjärveltä kotoisin oleva Tinja-Riikka Korpela osallistui lasten liikuntatapahtumaan kotimaisemissaan viime vuoden marraskuussa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suomen Urheilugaala julkaisi sunnuntaina ehdokkaat, joista valitaan palkinnon saajat 16. tammikuuta järjestettävässä gaalassa.

Esikuva-palkinnon saajaksi on ehdolla oululainen jalkapallomaalivahti Tinja-Riikka Korpela, joka pelaa tällä kaudella englantilaisseura Evertonissa. Korpela on toiminut pitkään Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen kapteenina.

Urheilugaala kuvailee Korpelaa seuraavasti: "Kaikkien aikojen eniten pelejä Suomen jalkapallomaajoukkueen maalilla otellut Tinja-Riikka Korpela on pitkän kansainvälisen peliuransa ohella ollut tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden asialla. Evertonin maalilla torjuvan Korpelan mukaan urheileminen opettaa ottamaan muita huomioon, hyväksymään erilaisuutta ja tekemään töitä joukkueen ja toisen puolesta. Helmareiden esimerkillisenä kapteenina Korpela oli mukana neuvottelemassa historiallisesti samansisältöisiä pelaajasopimuksia Suomen Palloliiton A-maajoukkueille syksyllä 2019."

Esikuvaksi ovat ehdolla myös ratakelaaja Amanda Kotaja ja jääkiekkoilija Kevin Lankinen.

Vuoden esikuva voi olla aktiivi tai jo uransa lopettanut huippu-urheilija, jonka asenne, käytös, esiintyminen ja teot sopivat kannustavaksi esimerkiksi koko Suomen kansalle ja erityisesti nuorille.

Taustavoima-palkinnon voittajaksi on ehdolla oululainen terveysliikunnan edistäjä, liikuntaneuvos Tuija Pohjola.

Urheilugaala kuvaa Pohjolaa uimaopettajaksi ja projektisuunnittelijaksi, joka tunnetaan terveysliikunnan sanansaattajana.

"Pitkäaikaisena kunnallispoliitikkona Pohjola on ollut edistämässä kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia ja nostanut esiin kuntien näkökulmia valtion liikuntaneuvostossa. Päätöksenteossa Pohjola on korostanut liikunnan merkitystä hyvinvoinnin lisääjänä. Oulu onkin noussut Euroopan komission arvioinnissa yhdeksi parhaista liikuntakaupungeista", perusteluissa todetaan.

Urheilugaalan mukaan taustavoima voi olla valmentaja, huoltaja, toimitsija, seuratyöntekijä, erotuomari, fani tai urheiluvaikuttaja, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä, tai joka on esiintymisellään, päätöksillään, johtamisellaan tai mielipiteillään vaikuttanut suomalaiseen urheiluun sitä kehittävästi.

Pohjolan kanssa palkinnosta kisaavat liikunnan aluejärjestöjen johtajat Jari Haapanen ja Heino Lipsanen sekä valmennuksen kehittäjä Kyösti Lampinen.

Tammikuussa järjestettävässä Urheilugaalassa jaetaan myös lukuisia muita palkintoja, muun muassa urheilutoimittajien valitsemat vuoden urheilija, valmentaja ja joukkue.