Ou­lu­lai­ses­sa yk­si­tyis­asun­nos­sa ala­ikäi­sen rais­kan­neen kor­vaus­vel­vol­li­suus aleni hovissa

Oulussa tapahtuneista lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomitun miehen rangaistus ei muuttunut hovioikeudessa.

Oulussa tapahtuneista lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomitun miehen rangaistus ei muuttunut hovioikeudessa.

Vuonna 1995 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies sai keväällä käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta kolme vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta.

Hänet velvoitettiin maksamaan alle 16-vuotiaalle uhrilleen 7000 euron korvaus henkisestä kärsimyksestä.

Hovioikeus on torstaina antamallaan tuomiolla alentanut maksettavaksi määrätyn kärsimyskorvauksen 5000 euroon. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio ei muuttunut.

Mies oli sukupuoliyhteydessä alaikäisen kanssa marraskuussa 2018 yksityisasunnossa Oulussa. Lapsi tuli kaupunkiin vieraalta paikkakunnalta eikä hänellä ollut yöpaikkaa. Hän pääsi nukkumaan asuntoon, johon tuli myös mies. Lapsi heräsi yöllä siihen, että mies oli sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan.

Mies vaati hovioikeutta hylkäämään syytteet ja joka tapauksessa alentamaan hänen rangaistustaan sekä uhrille maksettavaksi määrättyjä korvauksia. Hovioikeus alensikin korvaussumman 5000 euroon. Summan alentamista ei perustella hovioikeuden keskiviikkona lähettämässä julkisessa selosteessa.

Sekä hovioikeuden että käräjäoikeuden tuomiot ovat kokonaan salassapidettäviä. Myös uhrin ja hänen huoltajansa henkilöllisyys on määrätty pidettäväksi salassa 60 vuoden ajan.