Tilaajille

Ou­lu­lai­sen Juuso Nis­si­län unelma murs­kau­tui kor­va­va­lon maineen ro­mah­duk­sen myötä – "Menin työ­ter­veys­psy­ko­lo­gil­le ja sanoin, että haluan sel­lais­ta hoitoa, ettei minusta tule kat­ke­raa"

Juuso Nissilä perusti korvavalolaitetta myyvän Valkeen 12 vuotta sitten.

Juuso Nissilä kehitteli yhdessä ystävänsä ja yhtiökumppaninsa kanssa korvavalolaitteen, joka sai Skepsis ry:n huuhaapalkinnon ja julkisen lynkkauksen. Korvavalolaitteen vaikutuksista saadut tutkimustiedot ovat vasta alustavia. Tieteellisesti ristiriitaisin kysymys on se, voiko korvien kautta annettu valo vaikuttaa esimerkiksi kaamosmasennukseen tai aikaerorasitukseen.
Juuso Nissilä kehitteli yhdessä ystävänsä ja yhtiökumppaninsa kanssa korvavalolaitteen, joka sai Skepsis ry:n huuhaapalkinnon ja julkisen lynkkauksen.
Juuso Nissilä kehitteli yhdessä ystävänsä ja yhtiökumppaninsa kanssa korvavalolaitteen, joka sai Skepsis ry:n huuhaapalkinnon ja julkisen lynkkauksen.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Juuso Nissilä perusti korvavalolaitetta myyvän Valkeen 12 vuotta sitten. Hän uskoi luoneensa yhtiökumppaneidensa kanssa menestystuotteen, jossa yhdistyivät tiede ja innovaatio. Nissilästä tulikin mies, jolla on paha mainehaitta.

Juuso Nissilä katseli häkeissä olevia puluja Oulun yliopiston biologian laitoksella 1990-luvun puolivälin jälkeen. Opintoihin liittyvä harjoitustehtävä oli alkamassa.

Biologian opiskelijoiden piti selvittää, millä tavalla valo vaikuttaa lintujen vuorokausirytmiin. Tutkimuslaboratoriossa lintujen päähän oli asennettu anturit, jotka menivät suoraan aivoihin.