Ou­lu­lai­sel­la Bit­tiu­mil­la oli erit­täin vahva vuo­si­puo­lis­ko viime vuonna

Liikevaihto kasvoi 41 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta, ja se oli 34,5 miljoonaa euroa.

Oululaisella Bittium Oyj:llä oli hyvin vahva toinen vuosipuolisko viime vuonna. Liikevaihto kasvoi 41 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta, ja se oli 34,5 miljoonaa euroa.

Koko vuoden 2018 liikevaihto kasvoi 21,7 prosenttia edellisvuodesta ja oli 62,8 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketulos oli 2,8 miljoonaa euroa. Liiketulosta kasvatti erityisesti tuotepohjaisen liikevaihdon merkittävä kasvu 30,8 miljoonaan euroon, mikä oli 14,5 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana.

Tuotepohjainen liikevaihto syntyi pääosin taktiseen tiedonsiirron järjestelmien tuotetoimituksista, biosignaalien mittaamiseen ja monitorointiin tarkoitettujen tuotteiden toimituksista, puhelimien tuotetoimituksista sekä niihin liittyvien tietoturvaohjelmistojen toimituksista.

Palveluliiketoiminnan liikevaihto laski edellisvuodesta ja oli 32,1 miljoonaa euroa, mikä oli 2,8 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Palveluliiketoiminnan liikevaihdon laskuun vaikutti liiketoiminnan luonteelle tyypillinen tuotekehitysprojektien alkamisten ja päättymisten vaihtelu sekä yhtiön omat suuret tuotekehitysprojektit, jotka kiinnittävät osaajia sisäiseen tuotekehitykseen.

Joulukuun 2018 lopussa henkilöstön määrä kaikissa toimipaikoissa yhteensä oli 674. Vuoden 2017 lopussa henkilöstöä oli 619.

Oulussa on työntekijöistä valtaosa eli noin 500 työntekijää. Suurin osa henkilöstöstä on tuotekehitysinsinöörejä.

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen.