Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Ou­lu­lai­nen Wi­zard­ris-pe­li nappasi kak­sois­voi­ton Di­sai­nia peliin -kil­pai­lus­sa

Oululaisen Playsignin kartaksi tekemä maalaus voitti ylivoimaisesti suomalaisille pelifirmoille avoimen grafiikkakilpailun.

Oululaisen Playsignin Wizardris-pelin kartaksi tekemä maalaus voitti Disainia peliin -kilpailun.
Oululaisen Playsignin Wizardris-pelin kartaksi tekemä maalaus voitti Disainia peliin -kilpailun.
Kuva: Pirkka Harvala ja Kim Haataja

Pelit-lehden järjestämä Disainia peliin -grafiikkakilpailu ratkesi oululaisen Playsignin Wizardris-pelin tuplavoittoon perjantaina. Kilpailu huipentui yleisöäänestykseen, joka keräsi yli 1 900 ääntä.

Oululaisen Playsignin Wizardris-pelin kartaksi tekemä maalaus voitti kilpailun ylivoimaisesti. Kilpailussa oli kolme sarjaa, joista Wizardris voitti myös Taustat-sarjan.

Suomalaisille pelifirmoille avoimeen grafiikkakilpailuun osallistui 112 suomalaisten pelitalojen työtä, joista tuomaristo valitsi 30 Pelit.fi:ssä käytyyn yleisöäänestykseen.

”Kilpailimme todella kovassa seurassa, joten menestys semifinaaleissa ja etenkin koko kisan voitto tuli meille täysin yllätyksenä. Iso kiitos äänestäneille sekä Pelit-lehdelle suomalaista peligrafiikkaa ja pelejä esiin nostaneesta kilpailusta”, Playsignin Tomi Hurskainen sanoo.

”Kilpailussa samalla viivalla olivat niin tarkkuudeltaan korkeatasoiset pc- ja konsolipelit kuin vähemmän resoluutiota vaativat mobiilipelit. Loppuvuodesta ilmestyvä Wizardris on hyvä esimerkki siitä, että myös kännykkäpeli voi olla upean näköinen ja täynnä yksityiskohtia”, Pelit-lehden päätoimittaja Tuija Lindén sanoo.

Töiden parhaimmisto on esillä Digiexpossa Helsingin Messukeskuksessa 2.–4. marraskuuta.