Mainos

Ou­lu­lai­nen Temrex Oy täyttää tänä vuonna 20 vuotta

-

Temrexin tarina sai alkunsa Oulussa vuonna 2001, kun perustaja Jouni Kurttila halusi tarjota Pohjois-Suomessa parempia paloturvallisuustuotteiden huoltopalveluita. Pian yritys alkoi maahantuomaan käsisammuttimia Saksasta Temrex brändillä.

”Toiminta laajeni tämän jälkeen kovasti ja olikin vuoteen 2011 mennessä yksi Suomen suurimmista sammutinhuoltoliikkeistä”, kertoo Temrexin myyntijohtaja Henri Kurttila.

Vuonna 2011 kuitenkin kasvun raja tuli vastaan ja liiketoimintaa haluttiin laajentaa muualle

”Lähdimme hakemaan kasvua työsuojelutarvikkeista, sillä niiden ajateltiin sopivan kokonaisuuteen hyvin yhdessä paloturvallisuuspalveluiden kanssa. Työvaatteet olivat osana tätä kokonaisuutta ja nopeasti huomasimme, että näiden hankkiminen on todella vaivalloista eikä niiden ympärille ole Suomeen vielä rakennettu toimivia palveluita”, Henri kertoo.

Tästä syntyikin Temrexin ensimmäinen työvaatemyymälä Oulun Kempeleentielle.

”Ostimme painoprässit, joilla logoja voi kiinnittää sekä erinnäköisiä työvaatteita hyllyyn. Paljon hommassa oli opettelua, mutta jo vuoden jälkeen palaset alkoivat loksahtamaan hyvin kohdalleen.”

Nykyään Temrex palvelee asiakkaitaan alkuperäisten sammutinpalveluiden lisäksi työvaatteiden palvelukonsepteilla.

”Koemme, että työvaatteiden myynti on palvelubisnes. Laadukkaat työvaatteet ovat tietenkin kaiken A ja O, mutta asiakkaiden elämän helpottaminen on se, millä uskomme tässä pärjäävän”, Henri Kurttila kertoo.

Nykyään Temrexillä onkin perinteisen myymälämyynnin lisäksi yritysasiakkaille verkkokauppapalvelu sekä työvaatteiden pesulapalvelu, joilla ratkaistaan myös paljon vaatteiden logistiikkaan kuuluvia haasteita.

-

20-vuotista taivaltaan Temrex juhlii avaamalla uuden Pääkonttorinsa Oulun Graniittitielle.

”Juuremme ovat Oulussa ja tämä on osoitus siitä, että vaikka yritys kasvaa niin täällä myös pysytään. Graniittitie toimii myös meidän tuotantolaitoksena sekä logistiikkakeskuksena, jolla tulee tulevina vuosina olemaan positiivisia työllisyysvaikutuksia alueelle”, Henri lupaa.

Graniittitien pääkonttorin yhteyteen tuleva työvaatemyymälä on Temrexin kuudes. Myymälät löytyvät myös Oulun Limingantullista, Raahesta, Kemistä, Rovaniemeltä ja Vantaalta.