Ou­lu­lai­nen tek­no­lo­gia­yh­tiö Haltian mukana ke­hit­tä­mäs­sä uu­den­lais­ta äly­sor­mus­ta – tar­koi­tet­tu äänen ja efek­tien kont­rol­loin­tiin

Islantilainen yritys Genki Instruments saa apua ääniefektejä kontrolloivan Wave-älysormuksen kehittämiseen oululaiselta Haltian oy:ltä.

Wave saapui markkinoille kesäkuussa 2019.
Wave saapui markkinoille kesäkuussa 2019.

Islantilainen yritys Genki Instruments saa apua ääniefektejä kontrolloivan Wave-älysormuksen kehittämiseen oululaiselta teknologiayhtiö Haltian oy:ltä.

Wave on sormuksen muodossa oleva MIDI-kontrolleri jolla voi kontrolloida ääntä, tehdä efektejä ja lähettää käskyjä käden liikkeillä. Uudenlainen sormus on kehitetty yhteistyössä muusikoiden kanssa ja sitä voi käyttää kaikilla yleisillä musiikkiohjelmilla.

Haltian on auttanut Genki Instrumentsia tuotteen saamisessa massatuotantoon. Haltian kehitti startup-yritykselle mekaniikkakonseptin, tuotantosuunnitelman ja konsultoi yritystä muun muassa mekaniikan toimittajissa, logistiikassa, testauksessa ja tuotteen sertifioinnissa.

Haltian on toiminut älysormusten parissa myös tunnetun Oura-sormuksen kanssa.

Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälän mukaan Wave on ollut hieno projekti, joka toteutui ajallaan läheisen yhteistyön ja hyvän vision ansiosta.

– On hienoa työskennellä Genki Instrumentin kaltaisten yritysten kanssa, joiden vision voimme toteuttaa, Leipälä toteaa tiedotteessa.

Wave saapui markkinoille kesäkuussa 2019.