Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Oulu vah­vis­taa ase­maan­sa pe­li­ke­hi­tyk­ses­sä, Fin­ger­soft muutti Pe­li­kam­puk­sen uusiin ti­loi­hin

Suositun Hill Climb Racing -pelin kehittänyt Fingersoft on muuttanut toimintansa Kempeleestä Oulun uuden Pelikampuksen tiloihin.

Pelikampuksen tilat on remontoitu arkkitehtiosaston entisiin tiloihin.
Pelikampuksen tilat on remontoitu arkkitehtiosaston entisiin tiloihin.
Kuva: Tiina Wallin

Suositun Hill Climb Racing -pelin kehittänyt Fingersoft on muuttanut Kempeleestä uuden Pelikampuksen tiloihin Oulun keskustaan.

Muuton yhteydessä käynnistyy puolivuotinen Kampuspilotti-hanke, jonka tavoitteena on edistää pelinkehitystä Pohjois-Suomessa. Kampukselle valitaan helmikuussa kaksi pilottiyritystä, joiden tuotekehitysvaiheessa olevia pelejä viedään samalla eteenpäin.

– Totesimme, että suureelliset suunnitelmat johtavat usein huonoihin lopputuloksiin, kun taas nopeatahtinen pilotointi tuottaa hyviä tuloksia, sanoo kampustoiminnan vetäjä Pasi Jokinen.

– Otamme innolla vastaan villejä ideoita ja ajatuksia keneltä tahansa. Luovutamme luentosaleja ja muita tiloja pelialan ja luovien alojen yritysten käyttöön eri ideoiden testaamiseksi, Jokinen jatkaa.

Muuton myötä myös Fingersoftin toimintamahdollisuudet laajenevat. Yritys on toiminut tähän asti Kempeleen omakotitalotoimistossa. Yrityksen toimitusjohtaja Teemu Närhi sanoo, että kotoisa henki halutaan siirtää myös uusiin tiloihin.

Pelikampus sijaitsee on Oulun yliopiston arkkitehtiosaston entisissä tiloissa Aleksanterinkadun varrella. Fingersoft ja rakennusliike Rakennusteho ostivat kiinteistön syksyllä 2015.

Pelikampus vihitään käyttöön 13. helmikuuta. Siitä on tarkoitus tehdä maailmanlaajuisesti merkittävä pelikehityksen keskus, jossa luodaan paikallisille peliyrityksille menestyksen edellytyksiä.

Fingersoft julkaisi Hill Climb Racing II -pelin viime vuoden lopulla. Peli saavutti nopeasti suuren suosion. Pelin menestys ja uudet tilat mahdollistavat uusien työntekijöiden rekrytoimisen.