Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma tappaa lin­tu­ja, mutta voi­ma­loi­den maa­la­mi­nen vä­hen­täi­si lin­tu­kuo­le­mien määrää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Oulu ottaa asemia pörs­sis­sä, ja samalla seudun ih­mi­sil­le tulee uusia mah­dol­li­suuk­sia si­joit­taa oman alueen yri­tyk­siin

Oulun seudulla on nyt seitsemän pörssiyritystä, ja kahdeksannellakin selvät suunnitelmat mukaan lähdöstä. Yritykselle listautuminen antaa mahdollisuuden pääoman hankintaan ja statuksen nostoon. Moni sijoittaja suosii mielellään oman alueen yrityksiä.

Oululainen kiertotalousalalla toimiva yritys EcoUp kertoi tämän kuun alussa aikovansa listautua pörssiin niin sanotulle First North -listalle. Monet tuntevat yhtiön parhaiten ekovilla-rakennuseristeestä, jota valmistetaan Kuusamontien varressa Kiimingissä.

EcoUp olisi kahdeksas oulunseutulainen pörssiyritys. Muut seitsemän ovat Bittium, Talenom, Optomed, Partnera, Lehto Group, Bioactive Bone Substitutes ja Skarta Group.

First North -lista on tarkoitettu Pohjoismaissa toimiville pienemmille kasvuyrityksille. Se on säännöiltään ja velvollisuuksiltaan keveämpi kuin Helsingin pörssin niin sanottu päälista.

Oulun seudun yrityskuusikosta osa on päälistalla, osa First Northissa. Jälkimmäiselle listautui vuosi sitten myös Oulun Puhelin Oy:stä polveilevien vaiheiden jälkeen syntynyt Partnera Oyj, jolla on juuri historiansa takia iso joukko oululaisia pienomistajia.

Pörssiin on Suomessa ollut tänä vuonna melkoinen joukko menijöitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.