Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Oulu aikoo hakea vuoden 2026 Eu­roo­pan kult­tuu­ri­pää­kau­pun­gik­si

Oulun kaupunginvaltuusto on tekemässä maanantai-iltana Suomi sata -kokouksessaan juhlapäätöksen, että Oulu hakee vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Oulun kaupunginvaltuuston maanantaisen juhlakokouksen ohjelman kääntöpuolella oli Suomen lippu, jonka valtuutetut kokouksen päätteeksi kohottivat ilmaan.
Oulun kaupunginvaltuuston maanantaisen juhlakokouksen ohjelman kääntöpuolella oli Suomen lippu, jonka valtuutetut kokouksen päätteeksi kohottivat ilmaan.
Kuva: Matti Räty

Oulun kaupunginvaltuusto aikoo tehdä maanantai-iltana Suomi sata -kokouksessaan juhlapäätöksen, että Oulu hakee vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Hakemus on jätettävä neljän vuoden päästä. Toistaiseksi kisaan mukaan on ilmoittautunut Suomesta Mänttä-Vilppula.

Valtuusto on päättämässä myös juhlateoksesta. Se on Hallituskadun vesialtaaseen sijoitettava valoteos, jossa hyödynnetään taidetta ja teknologiaa.

Teos tilataan oululaislähtöiseltä valotaiteilija Tapio Roseniukselta ja siihen varataan 100 000 euroa.

Maamerkki kertoo älykkäästä Oulusta. Valoinstallaatio tulee olemaan korkeatasoinen ja tulevaisuudessa ikoninen matkailunähtävyys.

Kolmantena on 400 000 euron juhlaraha Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle opiskelijoiden kansainvälistymisen tukemiseen.