Oulu à la carte -kirja esit­te­lee uuden Oulun lä­hi­ruo­kaa

Uutta Oulua on luodattu jos miltä kantilta, mutta nyt on saatu kansien väliin myös kaupungin maukkaimmat palat.

Manne Stenros (vas.) ja Ari Mäkelä ovat tehneet ruokakirjoja jo parikymmentä vuotta. Oulu à la carten jälkeen ilmestyy Pohjois-Norjan ruokakulttuuria esittelevä Varanger à la carte.
Manne Stenros (vas.) ja Ari Mäkelä ovat tehneet ruokakirjoja jo parikymmentä vuotta. Oulu à la carten jälkeen ilmestyy Pohjois-Norjan ruokakulttuuria esittelevä Varanger à la carte.
Kuva: Tapio Maikkola

Uutta Oulua on luodattu jos miltä kantilta, mutta nyt on saatu kansien väliin myös kaupungin maukkaimmat palat.

Torstaina julkistetun Oulu à la carte -kirjan kansien välistä löytyy oululaisten keittiömestareiden näkemys siitä, mitä paikallisista raaka-aineista saa parhaimmillaan aikaiseksi.

On Jussi Haanpään lohipastramia ja Lasaretin keittiömestarin Mikko Huhtalan tyrnimarinoitua haukea.

”Annoimme keittiömestarille vapaat kädet ja pidimme rajan vain siinä, että raaka-aineet ovat lähialueelta. On kiva, että joku tekee sushia siiasta, mutta ei karjalanpaistia kengurusta”, oululainen valokuvaaja Ari Mäkelä tiivistää A la carte -kirjasarjan linjan.

Osa kirjan annoksista on jo tarjolla ravintoloiden listoilla ja loputkin luvataan lautaselle ainakin etukäteen tilaamalla.