Osas­to­pääl­lik­kö Vier­to­la TE:lle: Posti on pitänyt omis­ta­ja­oh­jauk­sen ja mi­nis­te­rin in­for­moi­tu­na

Pääministeri Antti Rinne on syyttänyt Postia valtio-omistajan tahdon vastaisesta toiminnasta.

Video: MTV

Posti on pitänyt omistajaohjausosaston ja tänään eronpyyntönsä jättäneen omistajaohjausministerin Sirpa Paateron (sd) informoituna siitä, mitä se aikoo tehdä työntekijöidensä työehtoratkaisujen suhteen. Näin sanoo valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Kimmo ViertolaTalouselämä-lehdelle.

– Postin hallituksen puheenjohtaja ja toimiva johto ovat pitäneet omistajaohjausosaston ja ministerin mukaan lukien avustajat jatkuvasti informoituna matkan varrella. Postin osalta on noudatettu hyvää hallintotapaa, jolloin omistajan kanssa keskustellaan asioista ja päätökset tehdään yhtiön hallituksessa, Viertola sanoo.

Pääministeri Antti Rinne on syyttänyt Postia valtio-omistajan tahdon vastaisesta toiminnasta. Rinne väitti tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Posti on vähintäänkin pyrkinyt häivyttämään viestinnässään keskeistä päivämäärää, joka liittyy Posti-kriisiin.

Kohun keskellä ollut ministeri Paatero jätti perjantaina eronpyyntönsä ja jäi sairauslomalle, joka kestää 13. joulukuuta saakka.

Oppositiolle Paateron ero ei riitä, vaan vaatimuksen pääministeri Rinteen eroa kohtaa voimistuvat. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo syytti perjantaina Rinnettä virheellisen tiedon antamisesta eduskunnalle. Orpo vaati painokkaasti Rinteen eroa.