koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Or­lan­don yö­ker­ho­am­pu­mi­ses­sa kuoli noin 20, tut­ki­taan ter­ro­ri­te­ko­na

Orlandon poliisi on kertonut tiedotustilaisuudessaan, että yökerhon ampumisessa kuoli noin 20 ihmistä. Haavoittuneita on yli 40.

Orlando Yhdysvaltain Orlandossa homobaarin ampumisessa on kuollut noin 20 ihmistä.

Sairaalahoitoon toimitettuja haavoittuneita on ainakin 42, Orlandon poliisi kertoi yhdessä liittovaltion poliisin kanssaan pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Poliisin mukaan raskaasti aseistautunut ja hyökkäystä huolellisesti valmistellut ampuja otti Pulse-yökerhoon panttivankeja. Poliisi rynnäköi sisään baariin ja ampui hyökkääjän.

Tapausta tutkitaan FBI:n mukaan terroritekona. Poliisi ja FBI selvittävät nyt, oliko kyse Yhdysvaltain sisäisestä vai ulkomaisesta terrorismista. FBI:n mukaan ampuja saattoi olla kallellaan ääri-islamismiin. Hän ei ole orlandolainen. Poliisi ei kommentoinut sitä, onko surmansa saanut hyökkääjä Yhdysvaltain kansalainen.

Ampuminen alkoi noin kello kahdelta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä paikallista aikaa. Pulse-yökerho päivitti Facebook-sivuaan hieman tämän jälkeen viestillä, jossa kehotettiin kaikkia lähtemään ulos ravintolasta ja juoksemaan.

Sosiaalisessa mediassa liikkui ennen ampujan kuolemaa tietoja kahdesta ampujasta, mutta poliisin mukaan ampujia oli vain yksi.

Poliisi toivoo, että jokainen yökerhosta hengissä selvinnyt kertoo havaintonsa viranomaisille.

Orlandossa sattui toinen murheellinen ampumistapaus myöhään perjantaina paikallista aikaa, kun nuorehko mies ampui laulaja Christina Grimmien kuoliaaksi hänen konserttinsa jälkeen. Mies ampui myös itsensä. Grimmie oli tullut tunnetuksi Yhdysvaltojen The Voice -tv-ohjelmasta ja YouTubessa julkaisemiensa videoiden kautta.

Poliisin mukaan Grimmien ampuminen ja homobaarin ampuminen eivät liity toisiinsa.