OP:n yt-neu­vot­te­luil­la voikin olla vai­ku­tuk­sia Oulussa oleviin työ­teh­tä­viin – "Tässä vai­hees­sa emme pysty an­ta­maan tark­ko­ja ar­vioi­ta hen­ki­lös­tö­vai­ku­tuk­sis­ta"

OP:n henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi kertoi tiistaina, etteivät yt-neuvottelujen muutokset aiheuta irtisanomisia Pohjois-Suomessa. Torstaina Länsisalmi tarkensi sanomisiaan Kalevalle.

Finanssiryhmä OP irtisanoo ainakin 270 henkilöä keskusyhteisön yt-neuvotteluissa.
Finanssiryhmä OP irtisanoo ainakin 270 henkilöä keskusyhteisön yt-neuvotteluissa.
Kuva: Joel Maisalmi

Finanssiryhmä OP kertoi tällä viikolla päättyneistä yt-neuvotteluista, jotka koskivat OP:n keskusyhteisöä ja 1 900 henkilöä.

Neuvotteluiden jäljiltä 460 tehtävää lakkaa. Uusia tehtäviä syntyy 190. Tämä tarkoittaa ainakin 270 irtisanomista. Alun perin tavoitteena oli vähentää enintään 290 työntekijää.

OP:n henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi kertoi tiistaina, etteivät yt-neuvottelujen muutokset aiheuta irtisanomisia Pohjois-Suomessa.

Tiettävästi työtehtäviä on ehkä sittenkin lakkaamassa myös Oulussa. Torstaina Länsisalmi tarkensikin sanomisiaan Kalevalle.

– Tällä hetkellä Oulun palvelukeskuksessa työskentelee 107 henkilöä. Tässä vaiheessa emme pysty antamaan tarkkoja arvioita henkilöstövaikutuksista, sillä käymme vielä keskusteluja henkilöstön kanssa. Mikäli työt olisivat lakkaamassa, tavoitteenamme on löytää uusi tehtävä. 

Länsisalmen mukaan lopulliset henkilöstövaikutukset selviävät vuoden 2020 aikana.

Vuoden 2021 alusta OP:n sisäisen palvelukeskuksen toiminta keskittyy kuudelle paikkakunnalle: Ouluun, Vaasaan, Tampereelle, Kuopioon, Helsinkiin ja Joensuuhun. Muutoksiin liittyvät toimenpiteet suunnitellaan toteutettaviksi vaiheistetusti vuonna 2020.

– Yhteistoimintaneuvottelut eivät koskeneet osuuspankkeja vaan ainoastaan osaa keskusyhteisön toiminnoista. Osuuspankit jatkavat toimintaansa paikallisesti aivan kuten ennenkin. Oulussa toimii lisäksi noin 400 henkilöä OP:n keskusyhteisön muissa tehtävissä, joihin nyt päättyneillä neuvotteluilla ei ole vaikutusta.

Yt-neuvotteluita seuraa organisaatiomuutos, jossa keskusyhteisön toiminta järjestellään uudelleen vuoden 2020 aikana. OP:n palvelukeskus liittyy osaksi vähittäispankkitoimintaa. 

– Muutoksista johtuen Oulun palvelukeskuksen henkilöstö on yhteistoimintaneuvottelun piirissä. Mikäli työntekijän tehtävä olisi lakkaamassa, tavoitteenamme on löytää henkilölle uusi tehtävä ryhmän sisältä, Länsisalmi kertoo.

OP Keskusyhteisökonsernin pääluottamusmies Eija Laurilamukaan työntekijöiden kannalta positiivista on ollut, että yt-neuvotteluissa on käyty keskusteluja työntekijöiden kouluttamisesta uusiin työtehtäviin.

– Koulutus, josta on tässä vaiheessa puhuttu, on parempaa kuin lainsäädäntö edellyttää työnantajalta. Yhtiössä on havaittu, että on kannattavampaa kouluttaa henkilöstöä uusiin tehtäviin kuin etsiä uusia, Eija Laurila kommentoi.

Länsisalmi kommentoi Kalevalle tiistaina, että paikkakunnilla, joilla on palvelukeskustoimintaa, siirrytään itseohjautuviin toimintamalleihin.

– Meillä on palvelutuotantoa esimerkiksi Oulussa ja toimintamallien muutos vaikuttaa kaikkien palvelutuotantoa tekevien arkeen myös siellä.

Yt-neuvotteluiden myötä tulevien muutosten arvioidaan tuovan OP:lle noin 18 miljoonan euron kustannussäästöt vuoden 2020 loppuun mennessä.

Juttua päivitetty 15.11.2019 kello 14.56 ja 15.42.