Mainos: Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Kalevan joulun ti­laus­tar­jouk­siin klik­kaa­mal­la tästä.

Opet­ta­ja­kou­lu­tus lo­pe­te­taan Ka­jaa­nis­ta

Kajaanin opettajankoulutusyksikkö lakkautetaan. Jatkossa kaikki opetus keskitetään Ouluun. Oulun yliopiston hallituksen päätös liittyy yliopiston säästökuuriin. Yt-neuvottelujen tuloksena yliopisto vähentää 180 henkilötyövuotta vuoteen 2012 mennessä.

Kajaanin opettajankoulutuksen tulevaisuudesta päätetään tänään.
Kajaanin opettajankoulutuksen tulevaisuudesta päätetään tänään.
Kuva: Seppo Karppinen

Kajaanin opettajankoulutusyksikkö lakkautetaan. Jatkossa kaikki opetus keskitetään Ouluun. Oulun yliopiston hallituksen päätös liittyy yliopiston säästökuuriin.

Yt-neuvottelujen tuloksena yliopisto vähentää 180 henkilötyövuotta vuoteen 2012 mennessä. Säästöt kohdistuvat pääasiassa hallinto- ja tukihenkilöstöön Oulussa ja Kajaanissa.

Vähennykset toteutetaan 78 eläkeratkaisulla, 68 irtisanomisella sekä määräaikaisten työsuhteiden päättämisellä.

Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtajan Hans Söderlundin mukaan tavoitteena ei ole pelkästään yliopiston talouden tasapainottaminen vaan myös kestävien toimintaedellytysten luominen yliopiston huippututkimuksen ja siihen liittyvän koulutuksen nostamiseksi kansainväliseen kärkeen.

Tukitehtäviä tehostetaan muun muassa yhdistämällä laboratorioita ja työpajoja, muodostamalla tiedekuntakohtaisia palvelupisteitä sekä ulkoistamalla tehtäviä edelleen soveltuvin osin.

Kajaanin yliopistokeskus keskittyy jatkossa aikuiskoulutukseen sekä mittaus- ja tietojärjestelmien tutkimukseen ja koulutukseen CEMIS-innovaatiokeskuksen puitteissa. Innovaatiokeskuksen toiminnassa on mukana 130 henkilöä.

Kajaanin yksikkö täyttää tänä vuonna 110 vuotta, ja lakkautusta on vastustettu jyrkästi.

Oulun yliopistossa aloitettiin viime kuussa yt-neuvottelut, jotka koskevat noin 1 600:aa ihmistä. Yliopiston rahoitus on yhdeksän miljoonaa euroa miinuksella. Yliopiston talous on määrä tasapainottaa kahden vuoden kuluessa.